Lucky

Igår gick jag upp kvart över 7, precis som på en skoldag. Jag gick samma väg som till skolan, bortsett från att jag vandrade vidare mot Tullingehallen. Det var dags för min första match i karriären som tränare, och första matchen för FBI Tullinges F99/00 lag. Jag har aldrig varit så stolt i hela mitt liv. Det var så fantastiskt underbart att se dem springa runt där på planen. Det såg ut som de hade det så himla roligt. Jag hade tårar på  G hela tiden. En större kick kan man knappast få. Fortsätter tjejerna såhär så kommer de bli Stockholms bästa lag. Resultatet ska man inte diskutera i deras ålder, men jag kan säga att jag är ytterst nöjd, med tanke på att de var deras första match och de lag de mötte har redan spelat en säsong.
- Det är nästan så att man blir religiös.

På kvällen var det dags för Jason Mraz på Arenan, Fryshuset. Den killen vet vad han gör. Dessvärre blev det en sån himla lång stående väntan i värmen, och min rygg och mina svettkanaler klarar inte av sådant! Men när han satte igång med I´m Yours, glömde jag bort allt som hade med smärta i ryggen att göra och floder i skorna. Helt fantasiskt! Så sjukt duktig han är.



 Im Lucky, Im in love with my best friend.
Lucky, to have been where I have been.

"Knaka inan du går in"

Helvete, visste väl att det lät alldeles för bra för att det skulle kunna vara sant med avbeställandet av studentgrejerna. Nu måste man skicka in värsta formuläret! Får la ta mig tid att fixa det imorgon typ. Herregud. Va trött jag blir.

Har ägnat eftermiddagen åt att städa lite. Kom la inte så långt, men jag tar det som ett långt projekt. Så har man något att göra. Kollade igenom en låda med saker som jag gjorde under Banslättstiden. Haha, alla gamla matteböcker, skrivstilsboken, och alla dessa jävla sagor! Men stavningen på allt är ju det klockrenaste! En katt åt en maka, man skulle knaka inan man går in. Men det bästa var en bild jag hade ritat någonstans. Malin D, typ 8-9 år(?) hade ritat en naken tjej med tydliga bröst och skrivit 200 tuttar över. Eller, det stod nog tutar, men okej. Men varför? Varför ritade jag sådana saker i skolan?! Tror ej den boken var tillägnad att visas för lärare m.m, men ändå! Okej, att jag gjorde det i mina privata dagböcker. Men herregud!
Hittade även fina teckningar, bland annat från Madde, en från Emma och en från Frida. Att det var från Madde såg man tack vare att det stod Malin D. Hon skrev alltid det. Frida hade helt enkelt skrivit att teckningen var från Frida. Och den från Emma föreställde en häst. Var nog bara Emma som kunde rita så fina hästar!

Detta var typ 10 år sedan! Jag går nu sista året på gymnasiet. Vart tog all tid vägen? Förstår inte.

Nyckeln till frihet

Såg klart denna film idag! Herregud, hur kan man som människa ha missat att se denna film tidigare i livet? Vid 18 års ålder, när den har funnits i 14 år av dem? Dåligt, mycket dåligt.
Men den var underbar!  Var så spännande där ett tag att jag fick spänningsverk i hela huvudet och nacken. Att allt alltid ska få fysiska effekter på mig?

Om du inte heller har sett denna film än, gör det! Lovar den är grym.

Om det får dig att vilja se den mer, så kan jag ju berätta att det är Anders Svenssons favoritfilm. Den har han ju mycket tid att se nu efter operationen. Stackarn.

Dagens tanke får idag gå till: Sanna Råberg och Anders Svensson.

"Ni är typ bästa kompisar va?"

Har varit dött på denna blogg ett tag nu. Men har varit upptagen. Eller så upptagen som man kan bli när man är en människa. Livet rullar på som vanligt, inget vidare nytt som har hänt i mitt liv.

Spelade skol-DM i fotboll igår. Var tillbaka på fotbollsplanen som jag för cirka ett år sedan lämnade. Det var ett bra beslut, även om det var relativt kul! Gick ju ej vidare, men det är en annan sak.

Anledningen till varför jag är som är ibland, ja det finns en anledning.
Jag går för att fråga mamma om syster möjligtvis fick något bidrag till det hon köpte till studenten, typ mössan. Hon svarade fint att hon inte kom ihåg. Jag frågade om Marie hade beställt något annat än mössan, och mamma visade mig ett dammigt gammalt studentglas. Sedan berättade jag lite försiktigt om mina beställningar, om tröjan,byxorna, glaset och trosorna.
- Men va fan, Malin, det där kan du ju köpa på Stadium! För ett mycket billigare pris! Du kommer ju ändå inte att vilja använda de där sen något mer!
Jag försöker med att man ändå bara tar studenten en gång i livet.
- Men du kommer ju ha en mössa!
-Ja, men dne kommer jag ju verkligen ha efter studenten.
- Men tröjan kommer du inte heller ha! Det kan du köpa någon annanstans!
Mor fick även medhåll av Marie.
Så tänker en äkta Dalsmyrare! Så jag avbeställde allt förutom mössan och tröjan. Något bidrag ser det inte ut att bli. Men kanske kan få ett bidrag till de där mjukisbyxorna på Stadium då?

Sanna Råberg- Välkommen till helvetet.

Idag fyller min kära vän Suzanna Råberg år, även kallad Sanna och Sannwald. Det senare kallas hon endast av mig, men okej.
Hon blir hela 18 år!  Fatta, det är stort. Ett stort steg mot avgrunden och allt som kallas ansvar.

Skrev en liten dikt till din ära Sanna, på din stora dag. Den kan även sjungas med samma melodi som till Svampbob Fyrkant.

Vem bor ute i Järna och är kär i en pirat?
SANNA RÅBERG!
Liten och söt, tycker om all slags mat?
SANNA RÅBERG!
Jag varnar dig kompis, hon är det snyggaste du får!
SANNA RÅBERG!
Hon är den som idag blir 18 år!
SANNA RÅBERG.
Sanna Råberg, Sanna Råberg, Sanna Råberg, Sannaaaaaaaa Råbeeeerg!

Grattis, Sanna! Älskar dig, det vet du!

Äppelpaj med mycket vaniljsås

Nu är denna vecka avklarad! Yes. Var en tuff dag. Höll på att avlida ett tag. Kände inte alls för att ta trippen in till stan och stadsbiblioteket. Men Sanna, jag och Ida begav oss som tappra riddare!
Ida som hade koll på vart de låg sa att vi skulle gå av vid Odenplan. Men när vi är vid Rådmansgatan läser Sanna på en skylt;
- Där står det Stadsbiblioteket.
-Jaha, då kanske vi ska av här? säger jag.
Men rör vi på oss? Nej. Ida försöker, likt John Black, slänga sig mot dörrarna. men vi hann ej av.
Men vi åkte tillbaka, och kom till Stadsbiblioteket. Nu har vi alla tre bibliotekskort där. Och vad stora vi kände oss! Värsta amerikanska skolbiblioteket, där alla sitter och pluggar! Det var coolt. Töntigt, kanske. Men coolt för oss.

Efter ett besök där med lite lånade Titanic böcker begav vi oss till ett fik. Jag köpte en Äppelpaj med vaniljsås, för 35 kr. Och den var STOR! var överlycklig. Mycket bra pris. Sanna tog en mkt god blåbärspaj och Ida en alledels perfekt smakande kladdkaka. Var mkt trevligt.

Var en trevlig eftermiddag, började segt, men rundades av mkt bra.


I will try to fix you

Vi har varit vänner ganska länge nu. På riktigt i två år, och sedan halvt i ca två år till. Ibland hoppas du nog att du inte att du började hänga ihop med den utstötta som gav dig bölder. För då hade du antagligen fortsatt med ditt liv som vanligt.
Kunna gå och lägga dig runt 2, utan att bli trött.
Kunna gå upp runt halv 12-12 utan att få ångest.
Kunna dricka Cola.

Men du måste erkänna, att det är bättre att gå och lägga sig vid 23.00?
Att kunna starta dagen vid klockan 11?
Och att vatten är livets dryck? Ingen filmkväll utan ett glas vatten!

Och utan dig, hade jag inte börjat dricka vatten till frukost. Då hade du fått stå och vänta på mig vid staketet vid bron ytterligare några minuter, för att jag skulle vara tvungen att ta ut juicen ur kylskåpet.


Vet ej om denna bild var okej att lägga upp. Inte över huvudtaget. Men det bjuder vi på. Eller hur?

Jag är redan bättre

Vem kunde lägga in länkar till andras bloggar helt själv?
Jo, JAG!
Kräver att jag får en länk från era bloggar med nu.

Man kan alltid bli bättre

Är typ klar med mitt psykoarbete nu. Tack och lov! Har spenderat hela eftermiddagen i princip. Om det blev bra? Ja. det får framtiden utvisa. Jag lever här och nu. Medveten närvaro.

Spelade en fotbollsmatch på TV-spelet med bror. Jag var Inter, Bror var Manchester U. Tror aldrig att Inter har spelat så som de gjorde idag. Krävs några förbättringar från min sida om jag ska vara fin i bedömningen. Haha. Inte helt okej.

Vad ska jag roa mig med resten av kvällen? Kolla på Idol, får la plugga lite till. Blir ju aldrig klar med allt, utan Det kommer mera som Mr. Timell skulle ha uttryckt det.

Imorgon ska jag, Sann och Ids bege oss till Stadsbiblioteket. Och som vi ska göra det, som vi aldrig har gjort det förr.

I just wanna go home

Tillbaka igen. Nej, jag har inte lyckats ta mig ifrån datorn.
Men kom och tänka på en sak. Vill tillbaka till Göteborg, nu. Fick värsta rycket! Delvis för att jag vill se trädet. Se hur det ser ut nu. Såhär ett tag efteråt. Om det är kvar så fint? Och om man hittar dit?
Kanske ska ta sig en visit på höstlovet ändå? Så att man kommer bort lite? Eller, så kan man spara pengarna... så man kommer lite längre sen vid jullovet. Till typ, Malmö..Eller Övertorneå.

Nödvändigt? Nej.

"Det är sällan någon har kul på de här lektionerna"

Känner att jag behövde ta en paus i pluggandet. Det är så konstigt. När man ska göra något som man måste göra, så kommer man helt plötsligt alltid på en massa andra saker man måste göra. Innan man tar tag i matten, så känner man efter, jag är kanske lite kissnödig ändå? Så går man på toa, sen blir man törstig, och när man ändå dricker, så kan man ju äta lite också. Så försvinner en halvtimme. Och titta, nu har jag slösat bort någon minut endast för att skriva det där. Kul.

På Rix Fm ska de ha en tävling där den som har den mest intressanta drömmen kommer få hjälp av Rix att få den uppfylld. Kanske ska komma på något? Något sånt där asudda som inte en människa egentligen skulle kunna önska sig? Kan ju hända att man lyckas vinna då.
Eller så byter jag tillbaka till Lugna favoriter.

"Jag kan ju inte ens prata"

Har varit igång alldeles för länge idag. Men varit en mycket givande dag måste jag säga! Har varit på Ledarutbildning mellan 08.30 till 17.30 typ. Så nu har jag första steget på väg mot en tränarkarriär! Haha, känns bra!
Direkt efter var det träning av tjejerna som gällde. Alltid trevligt. Fick testa en ny sorts kull idag. Vet de fan om den var så intressant, men okej.

Hade tänkt ta en total slappdag imorgon, eller ja, pluggdag. Men nu ska jag spela match istället! Mycket med givande tycker jag. Visst, får plugga innan och efter, men det blir en fin paus där.

Lyssnar på Andreas Larsson på Youtube. Herregud, jag är kär i killen! Haha.

Nej, nu är jag trött. Men får la vara vaken en timme till eller något.

Måste även hedra en av Sveriges absolut största idrottare som gjorde sin sista tävling idag. Stefan Holm. Killen som är något alldeles extra. Tack för en helt underbar karriär- Fast man kan ju undra om han inte kommer tillbaka på något sätt ändå. Man vet ju aldrig.

Tyvärr kom han 2:a. Hade varit fint med en vinst.

For the last time?

Jag har rivsår på hela benen, vissa större än andra. Allt detta på grund av orientering. Vi hade denna, nja, vet inte om jag vill kalla det sport, men denna aktivitet idag på idrotten. Jag gillar det inte. Jag gillar det inte alls. Det har regnat och varit skitväder hela veckan, men så idag när man bad om lite regn, då var det jättefint väder. Men nu är det gjort. Jag behöver aldrig mer springa runt i skogen med en karta i handen och leta efter orangea och vita plastbitar.

Trodde jag. Man kanske måste orientera i Idrott och Hälsa B också? Vore inte det för jävla bra att jävlas med mig lite mer? Jo, gör det. Då har jag en anledning att gnälla.

Gillar när Kira och jag är på Gnäll-humör. Vilket vi har varit hela veckan. Men det är skönt så. Att vara minst två om det.

Its fucking underbart att gnälla.

Det finns fler

Jag har mött min överman. Ja, jag är i princip ständigt nervös. Men Andreas, som sökte till Idol idag. Han slog fan mig med hästlängder! Men jag gillar honom. Jag gillar honom starkt. Övervinner han lite av sin nervo-SITET, så kan det blir riktigt bra.
När jag flyttar till Umeå sen, ska jag fan söka upp honom. Om han inte är en idol redan då? Gillar Norrland, norra. Tror jag kommer passa in bra där.

"-Jag tror inte du kommer klara av det här...
- Inte jag heller."

"Jag ska hjälpa min pappa att lägga om taket. Han har blivit lite höjdrädd sedan han hamna i rullstol."

Igår var det ju Kick Off med innebandyn. Var trevligt, synd bara att det regnade. Hade varit kul att ha 5-kamp. Men men. Fick skjuts hem med, då blev jag glad. Sedan chockade jag världen. Vet inte om det var jag eller Ida som blev mest chockad. men jag bestämde mig för att göra en nästan nattlig visit till Ida och stanna där över natten. Och detta gjorde jag. Jag, Ida och Hedwig i en soffa. Kan man ha det bättre? Det är där jag trivs. Vi kikade på Ringaren i Notre Dame. En mycket fin film! Efter detta bestämde jag att vi skulle göra natt av den dagen, och det gjorde vi. Och som vi gjorde det, som vi aldrig har gjort det förr.

Idag gjorde vi filosofi läxan. Egenligen ska det nog stå ihop. Men detta ord ser bättre ut som särskrivet, tycker jag som människa. Men helvete vilken skit det är! Alltså, jag tror fan inte att min vardag kommer att bli bättre bara för att jag bestämmer mig för vad jag tror att verkligheten består av!

Var även ute och övningskörde lite idag med far och syster. Herregud. Jag körde runt där på parkeringen. Jag gillar det inte. Pedalerna får mig att tänka på syslöjden. Hela situationen får mig tillbaka till den salen. Kanske för att jag känner mig lika efterbliven när det gäller båda. Ger mg hjärtattacker. Är lika nervös när syster kör. Tror fan att jag var nervösare än pappa D, och då är det fan ej Okej.

"Tyvärr!"

I onsdags startade Idol igen. Ny jury. De gjorde mig glad. Mycket bättre än förra juryn, måste jag säga. Trodde ej riktigt det. Men i alla fall, vem dyker inte upp, om inte Daniel. Allsångs-Daniel med allsångshäftet i högsta hugg. Eller samma Daniel som sökt till Idol förut, och sjöng Circle of life. På något sätt beundrar jag honom. Visst, man kan ju undra varför man väljer att söka igen, när juryn klart och tydligt har sagt att man är dålig. Men då brinner han ju verkligen för det. Han gör det med hela hjärtat. Han vill verkligen något. Kanske är det, det som gör att de sticker till lite  inombords när han kommer ut från rummet och säger: "Tyvärr", med den där rösten som, nästan, skär lika mycket i öronen som sångrösten.

Men ge inte upp Daniel. Världen behöver fler som du. Som verkligen tror, och vill något. Men kanske ska låta det stanna vid att sjunga i kyrkokören? Där är alla välkomna, och ingen skrattar åt dig. Förhoppningsvis.

Om jag kunde...

spela gitarr, skulle jag spela och sjunga denna för dig.

I don't need a lot of things
I can get by with nothin'
With all the blessings life can bring
I've always needed something
But I've got all I want when it comes to lovin' you
You're my only reason, you're my only truth

I need you like water, like breath, like rain
I need you like mercy from Heaven's gate
There's a freedom in your arms, that carries me through
I need you.

Ooh..Chloe.

Och hur allvarligt det än är, så måste man skämta om det.

Ingenting

Blir alltid så glad när jag ser att min besöksfrekvens har överstigt 3, så jag måste skriva lite. Men vad har jag att skriva?

Allas vår vän Olof Mellberg debuterade ju i Serie A i helgen. Ja, debuten kunde ju gått bättre. Juve ledde matchen tills slutminuterna, men då blir Olof uppsnurrad, så Fiorentina kan kvittera. Inte den start man kunde önska precis. Men han hade antagligen varit bra resterande tiden av matchen. Men det är ju alltid misstagen man kommer ihåg, och som försvarare syns alltid misstagen mer, säger jag som gammal mittback. Men jag tror på Mellberg. Han kommer lyckas fint. Heja heja!

Förkylningen är under kontroll, så jag beger mig strax iväg för att träna. Något säger mig att jag hade gjort det ändå, hur den än varit med förkylningen. Men men.


John Black attack.
Min förebild. Min hjälte.
Tänk om alla kunde vara som han?
Vi skulle leva i en roligare värld då.

RSS 2.0