2009 goes 2010

Nyårsafton är här. Igen. Jag har laddat upp med att ha sovit alldeles för lite. Bra. Om en timme ungefär ska jag bege mig till Ottevägen för att på något vis fira in det nya året. Jag är mest taggad inför maten, sedan får det vara lite som det vill.

Utlovade ju igår att jag skulle göra en utvärdering/sammanfattning av 2009. Känner inte att jag har varken lust eller tid att gå in på detta så helhjärtat.

Kan ju konstatera i alla fall att 2009 har varit ett konstigt år. Hela vårterminen gick jag bara och väntade på att Studentdagen skulle komma. Var så trött på allting som hade med BE06 att göra. Enda som var riktigt positivt var att Kira och jag blev bättre vänner än någonsin, innebandyn fungerade riktigt bra, och kan ju absolut inte klaga på mina betyg. Sedan kom dagen jag väntat på, och den var underbar.

Sommaren 2009 var skit. Inledde med att flytta till Södertälje, återigen, inget fel på staden i sig, men ja, hade jag fått välja hade jag varit hemma. Hoppade på ett arbete som medlemsvärvare på Röda Korset som gav mig dödsångest. Jag arbetade i 2 dagar, sedan vart jag sjuk och sa upp mig. Sedan spenderade jag resten av sommaren som arbetslös i Södertälje. Resan till Åland med F höjde sommaren, likt resan till Prag då vi tog brons.

Hösten har nog varit den absolut lugnaste i hela mitt liv. Jag fick till slut, tack och lov, ett arbete. Tack vare det har jag fått lära känna tre av de underbaraste ungarna i världen. Självklart, vill jag inget annat än att bara gå hem och lägga mig ibland när jag är med dem. Men när jag inte har träffat dem på ett tag kommer jag på mig själv med att sakna dem. Resten av tiden har jag spenderat med F, Days och Hedwig. Kommer att sakna att inte ha min kvalitetstid med Hed varje dag. Ingen kan anklaga mig för att ha festat för mycket. Haha. Herregud. Pensionären kom till i år i alla fall.
Ida och Sanna har flyttat till Frankrike. Och nu när Ida har varit hemma har jag kommit på är att det jag saknar mest är att bara kunna ringa henne och prata skit ett tag. Skratta åt oss själva lite som människor.
Twilight kom in och svepte mig bort till en annan värld. True Blood har blivit serien som jag längtar till i veckorna.

Något som jag dock finner väldigt positivt med 2009, hösten framför allt, är att trots att vi i tha Gang gör olika saker nu allihopa så har vi ändå inte gett upp hoppet om varandra, utan tycker att vi har kommit ännu närmre varandra. Det är bättre nu än det har varit sedan Falkberg. Det gillar jag.

Om 2009 har varit ett mellanår så är 2010 året då det gäller. I innebandyn SKA vi gå upp i 2:an. Har vi vunnit 8 av 8 (?) matcher, kan vi vinna resterande också. I höst har jag lovat mig själv att jag ska lämna Stockholm och tryggheten för att ge mig ut på äventyr någon annanstans i Sverige. Utomlands ska jag inte, hur tråkigt det än låter så passar jag nog bäst här på hemmaplan. Jag fyller även 20 år, vilket innebär att jag kan gå till Systembolaget och köpa mig en cider om jag känner för det. Kul.

Blev en ganska lång utläggning ändå. Men GOTT NYTT ÅR på er där ute, alla sju läsare. Haha.

"Mamma, han tror att han är en häst"

Yes, det snöar ute och mina skidor är hemma! Okej, kommer inte att ha tid att åka inom den närmsta framtiden, men det kanske är kvar tills nästa vecka med? Längtar tills helgen då jag ska ha lite kvalitetstid med min Kira.

Och imorgon är det Nyårsafton. Denna ständigt återkommande högtid(?). Förstår mig verkligen inte på skiten. Men ja, kan ju alltid leka att det är en vanlig dag som spenderas med några av världens bästa personer iaf.

Imorgon skall jag göra en liten utvärdering av detta år i bloggen. Fint. Något att se fram emot för er. För mig blir det väl mest ångest. Haha. Nej. Nu ska jag spela lite MaxiYatzy. Min nya drog. Eller nygammal?

Harry Potter och fången FRÅN Azkaban.

Är nästan så att man blir lite irriterad. Hur svårt kan det vara att kolla upp vad en film heter innan man trycker Tvtidningen, eller ännu värre lägger pengar på reklam? När hette filmen "Harry Potter och fången på Azkaban"? Det har den inte hetat så länge jag har levat, och har en känsla av att den inte kommer att heta det heller. Eller visserligen har den ju felaktigt blivit döpt till det nu...

Fundering about the question.

Nu har jag tänkt igen. Såhär på måndagskvällen har jag tänkt. Om någon är borta någonstans och man ställer frågan "Hur har ni det där borta?", så får man oftast svaret "Bra" och sedan en utläggning om hur vädret är. Ibland säger man inte ens "Bra", utan går direkt på hur vädret är. Vädret är ju en av de mest ytliga saker man kan prata om egentligen, och ändå envisas vi med att beskriva hur allt är efter vilket väder man har. Är det verkligen det man menar när man ställer frågan "Hur har ni det där borta?". Skulle man inte fråga om hur vädret är istället, direkt?

Kanske är det så att vi älskar att prata om vädret? Eller så är det ingen som riktigt förstår vad man menar med frågan "Hur har ni det?", och för att lösa problemet förklarar man hur vädret är. Oftast blir ju den som frågat nöjd med vädersvaret, och förklarar genast hur vädret är där man själv befinner sig.

"When you came in the air went out"

Har blivit totalt besatt av True Blood. Inspelningen till kvällens avsnitt är påsatt. Viktigt. Vore kul om syster kunde komma hem, så att vi kan se det tillsammans sedan. Har ni inte kollat in denna serie- gör det.



Well, ska börja göra mig iordning för träning snart. Något som behövs. Bara vi inte ska använda några farliga verktyg som riskerar att hamna i mitt huvud. Min panna behöver ej mer.


"Gick du upp i vikt nu?"

Yes! Nu är mina längskidor inköpta, dock inte utan problem. Skulle kunna bosätta mig på Intersport i Kungenskurva och bara lyssna på alla kunder! Var ett par som var där, frugan hade givit sin man ett par skidor i julklapp. Mannen verkade dock mest livrädd över detta inköp och för små pjäxor hade han fått. Så när de ändå var där tänkte frugan köpa ett par längdskidor till dottern också, som var 155 cm lång, men växer så otroligt fort just nu och det vore kul om hon kunde ha skidorna nästa säsong också. Pjäxorna och skidorna skulle också helst passa sonen Sivert (vad i helvete är det för namn nu då?). Dottern hade ganska breda fötter, inte jättebreda, men ändå breda. Sivert och frugan hade dock smala fötter. Frugan var också lite bekymrad över om Sivert skulle kunna använda de vita pjäxor som han som jobbade på Intersport plockade fram, var de inte lite väl vita för en pojke?
Snälla kunde hon inte berätta lite mer om sin familj?

Dock var Marie och jag inte heller helt problemfria. Maries längd och vikt passade inte ihop med några skidor, antingen var de för långa eller för korta. Mina skidor passade perfekt till en början, sedan när jag skulle testa dem igen visade det sig att jag hade gjort en plötslig viktökning sådär på studs! Men vår lilla Intersport vän menade sedan att jag bara var i lite obalans, och efter att jag skakat loss lite passade skidorna igen. Till slut, efter att han frågat om vi inte kunde köpa slalomskidor istället, blev vi klara.

Tack för det. Nu ska bara bindningarna bli klara så att vi kan hämta ut dem och fixa med lite vallning, sedan är vi startklara!

"Det är mängden som räknas"

Jaha, då var min 19:de julafton avklarad. Denna spenderades med min familj och världens bästa mormor och självklart med en av mina bästa vänner these days, TV:n. Inledde med Days. Älskar att nästan hela Salem vet att det var Chelsea som körde på Zack ; Bo, Max, Abby, Billie, Frankie, Roman, Kate, Caroline, Patrick och nu även Hope. De enda som inte vet det är poliserna som sköter utredningen, eller, ja, de som struntade i att göra en utredning. Men snälla, kan inte Patrick stå ute med sin karta igen? Haha. Ja, efter denna historia var det ju "Pippi på de sju haven", kunde inte missa. Haha, man förstod ju inte skämten när man var liten! Mormors ankomst firades med mat. Mkt gott! Också Kalle Anka och tårar till Kan du vissla Johanna. Och ja, även om julklapparna inte kanske är det viktigtaste med julen, så är det det roligaste och det man sett framemot mest. Efter en och en halv timmes julklappsöppning satt det 6 stycken besvikna människor utsatta på olika ställen i fam D:s vardagsrum, precis som det ska vara. Nä, jag tror nog alla var ganska nöjda.

Min skörd bestod av: En box med "Humor från TV 4", två stycken halsband, ett paraply, två trisslotter (vann 25 kr), ska få en väska (får välja ut en själv och syster betalar), presentkort på 300 kr på Stadium, en termos och en termosmugg som är perfekt att ha när man- åker skidor! Fick presentkort på Intersport, så imorgon ska jag inköpa mina skidor och sedan är det bara att börja öva inför Wasaloppet! Syster skulle också köpa ett par, så då kan vi åka tillsammans! Perfan! Sist men absolut inte minst fick jag en egen DVD spelare och en TV! Yes! Haha, nu behöver jag inte ens kliva upp ur sängen för att göra en av de saker jag gillar mest! Om det nu är positivt är ju en annan sak...? Oh, jag fick min älgpläd med! Får inte glömma den!
Ja, och sedan innan har jag ju också fått 200 kr på SF och massa choklad!


Kan väl inte riktigt klaga? Det bästa är nästan dock att både bror och syster fick en varsin gitarr, vilket innebär att vi kan öva alla tre tillsammans! Dalsmyrz är på väg!

Done

Nu är alla julklappar inköpta! Perfekt. Nu väntar bara det värsta helvetet: Inslagningen. Inte nog med det har Fridolf lurat på mig lite arbete som innebär användande av nål och tråd. Kan bli väldigt fint om jag lyckas. Men om jag inte lyckas så kan det bli riktigt fult. Men jag tror på mig själv! Heja. Heja.

Kenneth, kul att det finns två till "anonyma" människor här i S. som också uppskattar Pernilla Wahlgren.

Next stop: Melodifestivalen

Trots att sängen kallar otroligt mycket var jag tvungen att skriva av mig såhär i dansbandstider. Hade rätt, Playtones tog hem segern med stort S. Date gick det ju sådär för. Men de valde ju fel låt!  Skulle ju kört "Vart ska vi sova inatt", då hade det ju varit glasklart.

Och vad tänkte jag med?! Skulle ju ha kollat på direktsändningen så jag hade kunnat rösta.. Men det kommer man på i efterhand.

Ett namn som kommer ge mig mardrömmar i framtiden är ju Titanix. Titanix tog Highlights plats. Titanix tog Sannex plats. Titanix tog Dates plats. Titanix tog Zekes plats. Men de tog ej vinsten! Viktigt.

Ja. Nu har 2009 gjort sitt. 6 februari 2010 börjar det igen. Melodifetsivalen - årets höjdpunkt. Kul.

Upplösing

Åh herregud. Sitter här och är lite förväntansfull och nervös. Är uplösningen i D-kampen som pågår nu. Eftersom jag kom hem ca en halvtimme efter starttid bestämde jag mig för att inte titta. Ska kolla på inspelningen sedan. Men har absolut ingen aning om vem som vinner! Favoriterna är ju Date. Men jag tror på The Playtones. Får se om jag har rätt?

Tveksamheter

Hade en svag period idag då jag tvekade till snöns härkomst. Men sedan kom jag på att det inte var snön jag var irriterad på, utan på SL. Kära vänner. Jag förstår att det kan vara jobbigt när snön dyker upp oannonserat år efter år. På något sätt lyckas ni misslyckas varje år. Det kan jag ta. Men när inte själva trafiken fungerar kan ni väl ändå ha fungerande information om trafiken som inte fungerar. Hemsidan är kaputt och på busshållsplatser står folk och fryser och undrar:"Vart fan tog den där bussjävlen vägen?". Kanske kunde ha satt ut någon sate som kunde förtälja för resenärerna att det inte kommer någon buss. Eller sätta upp en skylt. Och trots att man vet att SL hanterar snön såhär varje år är man ändå lika irriterad. Intressant. Kanske är man mest irriterad på sig själv? Att man efter 4 månaders arbetande på ett ställe fortfarande inte kan en behaglig gångväg som inte tar fyra år? Jag vet inte. Får fundera vidare.

Det jag ville komma fram till är att jag fortfarande gillar snön.

Idag gillar jag.

- Att snön ligger kvar.

- Att de på Kanal 5 driver med Peter eftersom han inte kan uttala Serenas namn. Kul att de har självinsikt i alla fall.

- Att Erik Hamrén anser att Marcus Allbäck inte kan sova tillsammans med Anders Svensson nu när han är assisterande förbunskapten.


Heeeej, mitt vinterland. Nu är jag här.

Och som jag är det. Och som det snöar! Detta är anledningen till varför Sverige kan vara ett underbart land även under denna årstid! Vet inte hur många gånger F och jag fastnade ståendes i fönstret idag bara för att sedan kunna konstatera att denna snö är underbar. Även när den rinner in i nacken eller på något annat obehagligt ställe. Det är okej.

Man ska inte utmana ödet.

Var riktigt besviken igår över effekterna efter svinissprutan. Hade ju väntat mig att man skulle känna någonting! Men min arm fungerade helt i sin ordning och timmarna gick. Jag skrattade lite för mig själv och tänkte: "Kan du inte bättre än såhär?". Någon hörde mig och lagom tills jag skulle sova satte någon in smärtan. Tack. Nu har jag väl ändå fått mitt straff? Vill kunna sova inatt. Snälla? Denna någon slängde också till lite illamående. Enough is Enough.

Titta ut!

Nu Kenneth, nu kan du ju inte missa att det snöar ute! =D


Aj aj aj, det bultar och det bankar.

Har tagit svinsprutan. Bättre sent än aldrig, var ingen kö i alla fall.

Är på lite dåligt humör. Orkar inte göra någonting. Vet inte om jag har så mycket att göra heller egentligen. Har visserligen inte köpt en julklapp än, men det sparar jag tills nästa vecka. Pappa kanske vill hänka och övningsköra sedan. Drömde inatt att jag var en mäkta bra bilförare! Kanske är ett gott tecken?

Laddar upp inför Dansbandskampen med lite Scotts. Alltid fint.

Nämen?

Är det inte snö som faller utanför mitt fönster? Det var inte igår. Vad fint såhär på fredagseftermiddagen.


Kom på en liten sång medans jag tittade på Days. Man blir så kreativ av den serien. Deras skådespel får en verkligen att vilja skapa, det liksom spritter i fingarna på en. Särskilt när John Black är i farten.

Zack is never coming back,
and that´s the way it is.
Hope, you got to let it go,
and move on with your Bo.

Nästan så att man blir tårögd av sin egna talang.


"Nu ska jag aldrig lämna dig igen"

Okej. Filmerna om Arn har för mig alltid varit någonting man skämtar om, sådär som svenska filmer kan vara, när man har försökt göra något seriöst. Men det är fram tills nu. Har denna vecka kollat på både Tempelriddaren och Riket vid vägens slut. Och det var bra grejer. Fällde ett par tårar och kunde inte riktigt sova. Man blev påverkad. Så nu är det slutskämtat om Arn. Ska ta och läsa böckerna inom en snar framtid med.


Malin

Idag är det min namnsdag. Grattis på mig själv! Har fått det sedvanliga kortet och lite pengar från mormor. Hon är så fruktansvärt söt, är så man blir tårögd. Mamma smög också in på mitt rum imorse och lämnade en present. Fick en fin papperskorg. Var behövligt. En sak stryken från julklappsönskelistan. Bara 39 saker kvar nu! Haha

Hipp Hurray

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Idas födelsedag!
 Hurra Hurra Hurrra!

(Var tvungen att ha den låten, eftersom jag precis har rett ut mina textproblem gällande denna sång, och Johannas också för den delen, haha)

19 år är du idag, inte 18, och 19 kommer du att vara i ett helt år. Grattis, Grattis!
Och födelsedagsballongerna är med!
<3


"Det kanske finns någonting som inte fanns förut"

Har absolut ingen lust att gå ut i detta väder. Okej, det regnar inte, men ändå. Läste förut att man löper mindre risk att bli deprimerad om man går en promenad mitt på dagen, eftersom man då får lite sol på sig. Vad räknas då som sol? Jag blir snarare mer deprimerad av detta. Men okej. Hed vill ut, och det är Hed som bestämmer.
Ska passa på att beställa klipptid med. Varför ska håret växa så fort?

Sedan när jag kommer hem ska jag belöna mig med lite mat och kika vidare på Arn - Tempelriddaren. En mycket givande film. Arn är ta mig fan männens man!

Fever Girls

Haha. Ibland blir jag imponerad av mig själv. Hur i helvete kan man vara så otroligt dålig på att sjunga rätt i låtar? Det är ju inte bara ett ord som är fel, utan si så där, varannat.
Men inte tänker jag sluta sjunga med för det. Nej, nej. Jag kör på mina egenkomponerade texter. De är också bra.

Snart dags för final.

Calle. Calle är i final! Aaaaah! Hur bra får det inte bli? Erik är också där. Inte Tove. Tack och lov! Till och med jag skickade iväg två röster igår. Och om jag gör det, då är det viktigt. Resultatet blev bra, så det var det värt det.

Jo, Ida. Robert Pattinson.

Ida, min vän. Jag har förståelse över att du inte är svensk längre och att du inte är 19 år. Det tar lite längre tid för dig att mogna. Men när du kommer hem, då ska jag lära dig ett och annat ;)

För övrigt har de 2 senaste Greys avsnitten varit riktigt bra! Jag ser en ljus framtid. Nu är det dock uppehåll. Alla dessa uppehåll! Men Days, de sviker då aldrig.

Alla behöver en vän, en allra bästa vän.

När man är bästisar
Har man jämt så kul tillsammans
Ingen aning ni har
att ni är ett konstigt par
Ni är bästisar

Livet är så skönt
Ni kan leka hela dagen
Aldrig då ni er bryr
om nån annans revir
Livet är så skönt

Om allting fick bara va' som det e
Då var det bara att vänta och se
Folk kommer inte tro på't
Så bär man sig ej åt
Det blir ett sånt sjå
Sån vänskap kan man ej förstå

När man är bästisar
Delar man på allt tillsammans
Men när allt sen är slut
Hur ser det då ut?
Vem vet då.
Hur det blir ni två?
Och man får,
får aldrig göra narr
Av såna bästisar


RSS 2.0