I just want you to know

  • Jag har en ny kärlek. Vår nya dammsugare gör mitt liv mycket lättare. Äntligen har man en dammsugare som faktiskt suger (och denna gång i positiv bemärkelse).
  • Jag har tappat bort ett par till vantar. De är kvar tillsammans med en mössa på NH. Funderar på om de försöker skapa en vinterutstyrsel av mina kläder...
  • Jag har skapat ett hat gentemot Umeås kollektiv trafik. Kanske framför allt mot den värdelösa hemsidan tabussen.nu. SL:s trafik kanske inte fungerar. Men deras hemsida är i alla fall förjävla bra.
  • Jag har konstaterat att Ersboda handelsområde inte är ett område att vandra runt i i blindo. Krävs karta och kompass att överleva det stället.
  • Jag är här med redo att börja brodera.
  • Den 16 december besöker jag vår kära huvudstad för att fira jul, överleva nyår och allt annat som ett besök i Stockholms bästa förort B-kyrka kan innebära.

... dessutom...

Grattar jag Kenneth (www.kennethharblogg.blogg.se) på födelsedagen.


Och så var vi igång igen...

Jaha. Då har man tappat bort ytterligare ett par vantar. Ligger någonstans på Ica Maxi. Och det som bara är oktober. Hur ska detta sluta? Och återigen tänker jag att jag ska inskaffa sådana där dagisbarnklämmor. Kanske faktiskt ska göra det på riktigt nu?

En snabb fråga...

Tyder det på bra tålamod eller total avsaknad av värdighet att sitta i 45 minuter och försöka få igång Internet en söndagskväll i oktober?

Innan jag kände dig

Melissa Horn på Idun ikväll. Bland de bästa liveupplevelser jag varit med om. Tjejen är ju helt otrolig. En sådan röst. En sådan personlighet. En sådan förmåga att skriva texter. Total njutning i 1 timme och 45 minuter.

Lär ju inte vara så svårt att vara lärare...

"[...] Just stay a few pages ahead of the kids. Everything you tell them will be news. Tell them it´s 1958, tell them their names, tell them they live on Staten Island, and they´ll be surprised and grateful for the information.

- Ur ´Tis skriven av Frank McCourt


Sensation

Förra säsongen när vi var i Kaplanhallen i Skellefteå fick jag göra debut som målvakt. Idag när vi var i samma hall och samma stad gjorde jag två mål. Två mål i en och samma match. Tror vi får gå tillbaka till 1800-talet om vi ska hitta en sådan match igen. KUL! Vinst förövrigt med 1-5. Två vinster på samma vecka, ett väldigt fint facit.

Football is religion 2

Fan vilken glädje. Vet knappt vart jag ska ta vägen.


Football is religion

Nu är det Sverige-Holland som gäller för hela slanten!!!


När livet är på din sida.


Jag är NÖJD! Fan vilken tacopaj jag fick till!
Dock tycker jag att det är lite taskigt att recept.nu tar för givet att man ska veta vad äggstanning är. Jag vet fortfarande inte vad det är, men satsade på att blanda äggen och mjölken (efter att ha kommit fram till att mjölken inte skulle blivit använd om den inte fick hänga med äggen).

När blev denna blogg en matblogg?
Inte för att den har något annat tema heller för den delen...


När vindarna vänder.

Notera inlägget om studsbollarna i väggen som skrevs igår. Efter detta skrevs gick jag och lade mig i sängen och öppnade min dagbok och började diskutera problemet. Slogs då av en tanke. Det blåser ute. Jag har mitt rum precis vid en balkong. Ljudet låter inte alltid. Kanske hör detta ihop. Jag går ut i den iskalla vinden och plockar bort en ljuslykta som jag tror är källan till problemet. Blir nöjd. Går in på mitt rum. Ljudet låter igen. Blir missnöjd. Går ut i den iskalla vinden igen och plockar bort en plastkruka som hänger på väggen. Blir nöjd. Går in på mitt rum. Ljudet är borta! Det var ingen studsboll, gengångare eller råtta som kröp runt i mina rör, utan endast vinden och krukan som busade med mig.

Tänker lite såhär i efterhand hur fel det hade kunnat bli om jag ringt min kvartersvärd och klagat på att jag har antingen studsbollar, gengångare eller råttor i min vägg...

Fuck rör.

Fan. Det är studsbollar i min vägg igen. Och jag som sett fram emot en fin natts sömn.


Veckans mattips


Receptet till ovanstående underverk (äppelugnspannkaka) går att hitta på recept.nu.
Nästa tips: Tacopaj.

(och folk undrar varför jag äter så mycket köttbullar och makaroner.)


Streets of love

Lade in min vita tvätt i en tvättmaskin. Plockade ut den 40 minuter senare och fann ibland min vita tvätt en svart strumpa. På den röda strumpan stod det The Rolling Stones. Efter att ha konstaterat att det var tur att det bara var gamla träningstoppar och strumpor som låg i maskinen (som skulle behöva gå igenom ett färgkrig för att få en annan nyans än den lite vitgråa) kom jag att tänka på Days. Och L.A. Och Austin/Sami/Carrie/Lucas. Började självklart nynna på Streets of love. Skönt att man blir påmind om gamla Daysminnen i vardagen.

Phillip Kiriakis

Måste bara nämna Phillip Kiriakis. Och Jay Kenneth Johnson. Alltså killen är ju en ganka bra skådespelare alltså.

Helvetets natt.

En av de bästa saker jag vet är att vakna mitt i natten, titta på klockan och upptäcka att jag kan sova i flera timmar till, för att sedan lägga mig ner och somna om. Denna natt vaknade jag halv 4 och gick igenom den första delen av processen, men så när jag skulle genomföra sista steget märker jag av helvetet. Det är något som låter som att någon studsar en förbannad studsboll i väggen. Och detta ljud är inte trevligt att försöka sova till! Jag förstår inte vart det kommer ifrån! Kanske har en gengångare som leker med rören precis som Ron? Det vore ju visserligen lite coolt...

Plötsligt borta, plötsligt tillbaka

Inte skrivit på ett tag. Ingen speciell anledning egentligen. Men ojoj, vad saker som har hänt!

Myst och hängt med Isabell.
Varit delaktig i Västerbottensnytt
(och sagt det legendariska uttalandet: Var jag ens ute igår? Jo, men det var jag. Jag var i skolan och tog en promenad och blev svettig.)
Svettats (vet inte hur det är möjligt, men jag svettas konstant.)
Agerat flyttåsna (vilket betyder att Karin är tillbaka i staden.)
Skrivit hemtenta (och blivit klar hela 25 timmar innan inlämning)
Haft sönder en gaffel (skulle dela på en potatis i kastrullen så den skulle bli klar fortare. Resulterade i en trasig gaffel och en fortfarande ganska hård potatis)
Gått över till att handla på Ica istället för Coop (vilket har resulterat i ångest. Känns som jag sviker en god vän. Drömde till och med om att jag gick in på Coop och handlade och de välkomnade mig tillbaka och sa att jag varit saknad)
Bestämt mig för att jag ska spendera mindre tid framför datorn (finns annat man kan spendera tid på och jag har drabbats av någon form av ryggont. Vet dock inte om det har med datorn att göra. Men känns som att min kropp inte behöver bli mer stel än vad den är)

RSS 2.0