Frida Fogelberg

Jag tillägnar här med ett grattis på födelsedagen till Frida Fogelberg. 19 år.

Trots att hon höll på att skrämma skiten ur mig imorse när hon sade att det stod i tidningen att de skulle lägga ner Days. Inte okej.


Jag talar ut.

Sverige måste ha världens mest utvecklade kösystem som det går att ha. Vi älskar ju att köa till saker. Som i affären, på busshållsplatsen, när man ska in med sin kundvagn på Ullared. Varför inte utnyttja detta underbara system jämt och på en gång? Skulle få mig att hysa lite mindre agg mot omvärlden.

On my own

Kaite Holmes. Vilka himmelska sångframträdanden du gör i Dawsons Creek. Hon bjuder på sig själv och är glad. Och om Joey Potter är glad. Vad är jag då Isabell? Jo, då är jag också glad.

Vem ska ut?

Har lite för mycket fritid egentligen om man låter tankarna åka iväg till Idol. Men vem ska egentligen åka ut på fredag? Erik har ju varit en favorit rakt igenom. Mariette också. Calle gillade jag i början, men det försvann ett tag, och efter hans duett med Mariette är jag totalt inne på Calle igen. Tove är grym rent artistmässigt, dock pallar jag inte med henne längre. Men ska man åka ut för det? Hm. Lite halvlurigt det där.




Hade lite kontakt via SMS med Sann och Ids för ett par timmar sedan. Kändes bra. Så nära, men ändå så långt borta.

Tillbaka

Vinsten igår var väldigt viktig, inte bara lagmässigt, utan för egen del också. Att göra en sämre match är väl okej. Att göra två i rad är dåligt. Sedan när även en tredje kommer är det näst intill katastrof. Hade jag gjort en fjärde hade jag grävt ner mig totalt i min lilla innebandydepression som jag har varit inne i. Men nu är jag tillbaka och hoppas att jag får stanna där!

Well. Idag består dagen av Hedwig. Handla. Titta på Tv. Jobba. Innebandy. Kan nog bli en trevlig dag.

Elin - Robert Pattinson är nog hetare än vad jag har velat erkänna. Kanske bara är ett ryck efter New Moon?

Julen är räddad!

Kom på en till här på sak såhär på fredags eftermiddagen! Hjärnan arbetar så mycket fortare när man andas.
Min nyhet är....Trumvirvel.... Days ska inte göra uppehåll under julveckan! Tv3 har år 2009 bestämt sig för att inte pausa denna underbara serie och kör på som vanligt under julafton, juldagen m.m. Se där, då har man något att göra i väntan på julklapparna. Och julen ska ju ändå spenderas framför TV:n. Och på juldagen har man nu en paus ifrån att sitta och glo på sina saker man har fått. Underbart. Verkligen.

Den som väntar på något gott

Mitt samtal har kommit och nu kan jag andas igen. Dock fanns inte mina Tzatsikiböcker på bibblan. Hittar ingenting där längre. Och orkar knappast prata med den trevliga och sympatiska personalen på det där stället. Vet ju aldrig när de kan explodera.

Nu har jag istället lite ångest åt min väns vägnar. Vilken jävla otur. Men det löser sig min vän. Jag lovar.

5 timmar och 8 minuter kvar. Sedan är det New Moon.

New Moon

Ikväll skall jag ta mig lite kvalitetstid med en god vän, äta något gott förhoppningsvis och spendera lite tid tillsammans med Edward Cullen. Måste säga att det låter som en ganska bra fredagskväll. Alltid bra om helgen börjar på ett fint sätt. Och jag kan inte komma på något bättre just nu än detta.

Läste även ut Stephenies andra bok "Genom dina ögon" igår. Till en början fattade jag íngenting. Funderade på hur man först kunde skriva något så bra som Twilight Saga serien och sedan göra ett totalt bottennapp. Men gud. Tjejen kunde göra det igen. "Genom dina ögon var grymt, helt otroligt bra när den kom igång! Läs den!

Ska väl bege mig till Tullinge bibliotek snart och inlåna mina Tzatziki böcker. Fint.

"Twilight and Mist"

Fan. Nu har jag ångest! Kan han inte bara ringa så att jag vet vad det är som pågår? Vet att jag inte ska tänka det värsta, vilket det nu är. Men jag kan inte låta bli.

"Det gör ont att veta. Men lika ont att undra."


Logik och lite sunt förnuft, Barn!

Jag går förbi Banlättsskolan och det är ett gäng tjejer som leker Under Hökens vingar kom. Detta är ingen roande lek i vanliga fall, men man kan väl åtminstonde försöka göra den lite spännande! Alla tjejerna är klädda i rött och rosa från topp tilltå, med undantag för skorna kanske.

Så börjar de leken:
-UNDER HÖKENS VINGAR KOM!
-VILKEN FÄRG?
(Jag väntar med spänning, vad drar de till med?)
-RÖD!

De säger på största allvar röd. Hur kul är det att leka då? De skulle ha sagt mörkblå eller något sådant, som dessa barn aldrig skulle sätta på sig.

En av flickorna försökte dock liva upp stämningen och sprang för glatta livet, trots att hon hade en röd mössa på sig. Tack för det.


Seriemördaren 4

Ger en kort uppdatering om vad som händer i Idol med. Det är fem idoler kvar: Erik, Tove, Calle, Mariette och Reza. Erik är fortfarande grym. Gjorde The Show must go on, förra veckan. Oj oj oj.
Men det som har fått mig helt på fall är Calles och Mariettes duett i fredags. Vilken känsla! Herregud. Det är så det ska se ut.

Reza är den som får ta och resa hem nästa fredag. Pallar inte med henne längre. Men efter det blir det svårare. Vem ska få stanna kvar och vem ska få åka hem?

Men ni kanske är mer intresserade av Dansbandskampen? Det skulle jag vara. För helvete vilket program det är. Ni måste ta tag i Southland och True Blood också när ni kommer hem! Ben gör en mycket fin insats och True Blood är bara helt bra. Tyvärr är det säsongsuppehåll i båda. Suck.

Hoppas det här räcker, vänner! Om det är någon annan serie ni vill ha uppdatering i får ni fråga någon annan. Min TV tablå får inte bli mer fullspäckad. Haha.

Seriemördaren 3

Greys Anatomy.
Det gör nästan lite ont i hjärtat att säga att denna serie tittar jag nästan enbart på nu för att jag är en trogen människa. Jag sviker inte något som jag har en relation till, en relation som en gång varit vädligt fin. Att skriva vad som har hänt i  Greys är lite svårt. Det händer mycket, men ändå ingenting. Efter hopslagningen med Mercy West är det mest kaos, med ett par fina inblickar. Har tillkommit en mycket snygg läkare, positivt! Meredith ligger hemma i sängen efter att ha donerat sin ena lever, eller var det njure, till sin far. Så hon är ej med alls typ, bortsett från korta infall. Izzie har lämnat totalt efter att ha fått sparken. Sjukhuset lider av lite nedskärningar, och Izzie var en av de som fick gå. (Katherine Heigl spelar in film under hösten). Alex är självklart ledsen och arg. Cristina är mest sur för att hon inte får operera hjärtan som hon vill. Derek är snygg som vanligt och är ganska grym på sitt jobb. Gör ett par coola operationer. The Chief är helt ute och cyklar! Han är bara sur och tycker att allt kostar pengar. Han sitter lite illa till, är inte så populär i ledningen och försöker göra allt för att få dem att respektera honom. Detta gör dock att de anställda inte gillar honom. Derek och Richard har bråkat rejält de senaste avsnitten och i onsdags gav han till och med Derek sparken! Något som dock Derek tog ganska lätt på. Han sa åt chefen att gå hem och tänka över detta över en natts sömn.

Shonda Rhimes skulle också behöva tänka över sin serie över en natts sömn, för just nu är det inte så upphetsande. Har inte fällt en tår på hur många avsnitt som helst! Till och med Days har lyckats med det par gånger den senaste tiden. Okej, kanske två gånger. Men det är mer än ingenting!

 


Seriemördaren 2

Welcome to Upper East Side and Gaussip Girl (om man ska uttala det på samma sätt som vår käre vän på Kanal 5 gör det).

Den nya säsongen har inte gjort mig besviken. Mr. Chuck Bass är lika het som vanligt, om inte hetare och det finns ingen person som han är hetare tillsammans med än med Blair, och dessa två turturdyvor håller ihop! Dock funkar det inte lika bra för Blair på NYU. Det är ingen skola för höjdarna i samhället, och Blair vet inte riktigt hur hon ska kunna regera på en skola där människorna endast pratar om saker hon inte förstår sig på. Bättre blir det inte för att vår vän Georgina är där, som den människa hon är. Dock trivs vår vän Dan alldeles utmärkt, trots några små problem med en Gerogina som inte vill ge upp hoppet om att de har en framtid tillsammans. Hillary Duff har ju gjort ett inhopp i serien och spelar Olivia, skådespelarstjärnan som Dan får ihop det lite med. Serena har dock valt att inte gå på universitetet överhuvudtaget. Hon var inte redo för Brown och har istället skaffat jobb, något som inte är helt bekvämt. Hänger även ihop med Carter Baizen. Ett ganska fint par, även fast de har det lite knackigt och det ser ut som att Carter möjligtvis kanske inte är vid liv länge till? Nate är väl den som ha haft den mest anonyma rollen. Han har varit ihop med en Buckley, tror hon hette det i efternamn, denne hade dock bara utnyttjat honom för att få tag i Carter. Carter hade nästan gift sig med hennes kusin för att kunna betala av ett par spelskulder, och det är därför som Carter ligger lite pyrt till.
Rufus och Lilly har äntligen gift sig! Och de har fått veta att Scott, killen som Vanessa har hängt med, är deras biologiska son. Blev ett fint sammanstötande där. Hela familjen är samlad. Halelujah.

XOXO
Gossip Girl
(Även kallad Malin Dalsmyr)

Seriemördaren

Har fått ett uppdrag av mina vänner i Paris att göra en serieuppdatering. Jag antar att det är tre serier som jag tittar på som intresserar dem, fyra om jag räknar med Idol.

Börjar med den viktigaste av dem alla.

Days of our lives: Julen har kommit till staden som aldrig sover. Men som vanligt finns det ingen högtid i Salem som inte är fylld av sorger och intriger. Jack har dött efter att han kört ner med bilen från en bro rakt ner i den kalla floden. Dock har salemiterna inte hittat kroppen, men alla tecken tyder på att Jack är borta för gott denna gång, och vi har tackat av Jack med en minnesgudstjänst. Jennifer vill gå vidare med sin sorg på egen hand och ber Frankie att åka hem, trots att Jack bett dem båda att låta Frankie ta hand om Jennifer. Ja, Jack kom tillbaka som spöke, och berättade om sin plan för Jennifer.
Annars befinner vi oss ganska ofta på Salems sjukhus, där lilla Baby Claire kämpar för sitt liv, medans alla hennes organ verkar lägga av. Belle gråter, ber, och kramar antingen Phillip eller Shawn. Både Kate och Mimi har nu fått misstankar om att det är Shawn som är pappan till barnet, på grund av att Shawn har samma blodgrupp som barnet men inte Phillip. Kate blev till och med upptäckt med att sitta och ändra i Shawns journaler, men Victor lät henne gå.
John kämpar vidare med att försöka få tillbaka Marlena, som nu har valt att leva sitt liv med sin första man, Alex North. John har fått tag i en kvinna som pluggade tillsammans med dem båda och berättar om hur Alex misshandlade Marlena både, verbalt, psykiskt och fysiskt under deras tid. Hur ska Alex klara sig ur detta?
Men den person som har det sämst i Salem måste ändå vara Chelsesa. Hon har blivit av med sitt körkort och måste göra miljoner av timmar i samhällstjänst, som hon själv uttryckte det, efter att hon kört vårdslöst i trafiken och nästan kört ihjäl sig. Och pappa polis Bo lyfter inte ett finger för att låta henne få ha kvar sitt körkort. Nu är Bo en sämre förälder än Billie och Chelsea vill inte ha någonting med honom att göra. Stackars lilla barn.
Vi har också befunnit oss utanför Salems gränser, i L.A där Austin Reed och Company försöker ta över företaget HighStyle, som självklart Carrie Brady, Austins stora kärlek och Samis perfekta storasyster äger. Men detta vet ingen av parterna såklart om. Lucas är den enda som vet att Carrie är tillbaka i USA och försöker lägga in en stöt. Självklart har han och Sami stött på varandra ett antal gånger i den stora staden. Och varje gång säger Lucas att han aldrig vill se eller prata med Sami igen. Intressant relation de där två har till varandra.
Och ja, Zach är fortfarande lika efterbliven. Jag menar,vilken typ femåring behöver bäras runt av sin pappa hela tiden?

Like sand through the hourglas, so are the days of our lives.

Skrik gärna, men inte här.

Egentligen ska jag väl inte klaga. Man har väl själv stått och skrikit som en galning när en artist som man gillar kommer upp på en scen. Men igår på D-kampen blev det riktigt pinsamt. Småtjejer har åkt till Strängnäs och Dansbandskampen för att kunna stå längst fram och skrika på EMD. Och som de skrek! EMD försöker göra ett seriöst jobb, okej det var D-kampen, men ändå, också står de där och skriker så fort grabbarna öppnar munnen. Lite fel forum? Låt D-kampen vara den trevliga musiktävling som det är, skrika kan ni göra i sommar på RIX FM turnerna. Antar att EMD kommer attdyka upp där. Det är dessutom gratis!

Det som göms i snö kommer upp i tö.

I vårt fall Peter Jidhe, har min kärlek till dig gömts i en lavin med en hel drös med is. Men så sade Isabell förra veckan att om man bortser från sitt totala ogillande för en sekund, så ser man att Peter Jidhe är en ganska charmig smålänning. I fredags gav jag dig chansen, och jag vet inte om det beror på den globala uppvärmningen, tillfällig sinnesförvirring eller något annat, men på för första gången på länge såg jag faktiskt varför jag en gång gillat dig Peter Jidhe. Vi får låta framtiden visa om det håller i sig, men det var en ganska skön känsla.


Grandma, ja, men antik?

Klockan är 21.30 och jag försöker få E. att förstå att han måste sova.

E: Jag är inte sex år. Jag är sju, jag är sju, jag är sju! Därför borde jag inte behöva sova nu.

Jag: Men när jag var sju år, då skulle jag ha behövt sova för längesedan nu!

E: Ja, men det var bara för att det var fattigt då.


Behöver semester!

Malin Dalsmyr jobbar 6 dagar i sträck och är helt slut. Skulle behöva en semester på 2 veckor för att vila upp mig. Men jag får tänka på pengarna som jag och F brukar säga. Snart är det dock dags för veckans höjdpunkt, ja Frida och Johanna, DANSBANDSKAMPEN! Idag blir det kul, det vill jag lova. Sedan ska jag sova. Ett rim.

Ps. Ida, updateringen kommer! Är jag ledig på måndag tar jag mig tid!

Ps. 2. Snälla Royal Garden. Jag kommer inte att besöka er. SLUTA SKICKA SMS!

Tänk om jag kan?

I lördags tittade jag och Fancy på Robins efter den spännande upplösningen i D-kampen. Annika Lantz var med och hon visdade en talang. Hon kunde stoppa in hela knytnäven i munnen. F och jag ville ej vara sämre, och testade. Jag var så himla nära på att klara det, men var rädd att mina käkar skulle gå ur led. Men har dock inte riktigt kunnat släppa detta. Tänk om jag faktiskt kan få in heela min knytnäve i munnen? Vilken partyhöjare!

Dock så vet jag inte om jag är redo att förstöra mina käkar för att klara av något som Annika Lantz kan...

Viktigt, mycket viktigt!

VI SES I ALLSVENSKAN 2010, GOTT FOLK!

Är ju nästan så att man vill att det ska bli april nu med detsamma.


New Nickname: Grandma

Bara för att jag helst går och lägger mig klockan 21 på kvällen. Bara för att jag tycker att dansbandskampen är ett trevligt program. Bara för att jag tycker om mysiga hemmakvällar.Bara för att jag är en pensionär i en 19 årings kropp (vilket kan ifrågasättas).

Jag är en Grandma, och jag trivs ganska bra med detta.


Thank God its Friday (imorgon)

Hade fan inte pallat jobba en dag till i rad. Imorgon har jag en välförtjänt ledig dag och lördagar är inte lika jobbiga. Heja Malin...

Herregud vad det snöar på utanför fönstret! Trevligt måste jag säga.Verkligen. Fortsätter det såhär kanske vi har lite snö till jul? Eller så får vi allt vi får i början av november. Man vet ju aldrig.

"Hugg honom, Arn!"

Under första säsongen av FF kom inte riktigt Andrés och Rasmussen överens. De missförstod varandra hela tiden och hade många diskussioner. Jag har på senaste tiden varit lite konfunderad över hur deras relation ser ut idag. Nu har jag fått svar på denna fråga. I helgen uppträdde Andrés på en finlandsbåt och vem var inte med solm personligt stöd? Jo, Patrick Rasmussen. Vad skönt det känns. Verkligen.

Djurgården!

Var på Djurgården-Kalmar tillsammans med syskonen Lindell. Och det är själva fan att Djurgården inte ger sig! Nu har vi bara två kvalmatcher mot Assyriska att klara av, sedan är vi klara för Allsvenskan igen! Very good, boys!

Dock tog AIK SM-guld. En prestation jag inte riktigt glädjas åt av ett par anledningar, delvis för att familjestämningen blir en aning obehaglig med två AIKare ständigt i närheten, delvis för att för många i min umgängeskrets hejar på detta lag plus att jag hade tippat Göteborg som vinnare av allsvenskan 2009 i fam. Dalsmyrs tippning innan serien satte igång. Tappar viktiga poäng där, även fast 3 andra hade tippat likadant.

Men men, får glädjas över Djurgårdens prestation! Heja heja!

RSS 2.0