Liar, Liar

Har under den senaste veckan blivit stoppad av Pärmfolket två gånger på stan. Båda gångerna har jag kommit på mig själv med att stå och ljuga. Med en ca 72 timmar lång provanställning vet jag att det endast finns 1,5 sätt att stoppa dem från att prata. Det halva sättet innebär att man säger att man stödjer andra organisationer. Är de envisa menar de på att då kan man kanske ge pengar till en till när man ändå håller på liksom. Det självklara sättet är att säga att man redan skänker pengar till organisationen i fråga.
Själv är jag tydligen nu bidragsgivare till Röda korset, Rädda barnen och Greenpeace.

Det känns som lite bättre än att säga att jag är en snål jävel som har fullt upp med att hålla upp välfärden för mig själv. Även om jag funderar på att nästa gång leka turist eller döv. Eller varför inte en döv turist? När man redan har börjar ljuga kan man ju lika gärna fortsätta. Allt för att slippa stå upp för sig själv.


Helgens konstateringar(?)

Jag konstaterar efter denna helg att det ibland kan ta nästan tre timmar att ta sig från Sankt eriksplan till tullinge nattetid.

Jag konstaterar även att kombinationen av oförmåga att ta instruktioner, dåligt lokalsinne och kass kartkunskap kan resultera i en promenad på nästan 3 mil en vanlig lördag.

Ikväll är det P!nk på Som står för underhållningen. Jag är taggad.


Varför?

Får jag höra en till fotbollskommentator som använder sig av uttrycker Han måste ställa frågan vet jag inte vart jag tar vägen.
 
Vad är det för fråga de ska ställa? Är det okej om jag dribblar förbi dig nu? Får jag ta skott nu eller ska jag passa en gång till? Jag kanske ska vänta med att ta bollen från dig så du får springa lite till? Många frågor, men inga svar.

Att leva med ovissheten

Imorgon ska jag för första gången ge mig på att flyga till Umeå utan att ha med mitt pass. Det har varit en trygghet alla andra gånger, men inte behövts användas. Nu kör vi utan. Go, Malin.

I huvudet på Malin

När jag var yngre var jag en riktig pengamagnet. Jag hade alltid huvudet nerkört i backen i jakt  på en enkrona eller något av en högre valör och när jag fick syn på en dök jag likt en örn. Sakta men säkert trappades det där ner. Plötsligt var inte enkronorna intressanta längre, de kunde allt få ligga kvar på marken. Här om dagen tappade jag en tiokrona när jag skulle gå igenom tågspärren. Min första automatiska reaktion var att jag skulle vända om och plocka upp den, men jag ändrade mig. Samma eftermiddag såg jag en tia ligga på marken på Söder, och min första tanke var Yay, nu går jag plus minus noll, men ändå så plockade jag inte upp tian. Lite stolt över mig själv gick jag vidare - jag är inte längre så snål att jag inte kan gå förbi en peng på gatan utan att plocka upp den! Tyvärr sa en röst inom mig ifrån - anledningen är inte det. Du vågar inte. Tänk vad människor kan tänka om dig i fall du springer och plockar upp saker från marken hela tiden. Tillbaka på ruta 1 som Patrik Isaksson skulle sagt. Nu väntar jag på att en peng ska dyka upp på marken så att jag kan dyka ner och bevisa för mig själv att människor runt omkring mig inte bryr sig, och i fall de nu skulle göra det, hur farligt skulle det vara?

Fotbollssöndag

Efter att ha sprungit en runda på ca 6 km (efter att ha sprungit fel på Brantbrink, hur nu det är möjligt efter kanske 15 års umgänge med spåren i skogen där uppe) och någon timmes solande inleddes min Fotbollssöndag, som fortfarande pågår.
 
Började med Stoke-Tottenham som började med fördel till Stoke, när N´Zonzi nickade in bollen i typ tredje minuten. Sedan kom Tottenham ikapp och kunde till slut vinna med 1-2. Trots min förkärlek för grabbarna i Stoke, blev jag glad över denna seger. Spurs kamp om en CL-plats lever alltså vidare!
 
Dags för Djurgården-Malmö på Stadion. Anders Johansson säger innan matchen att han tror det är otroligt viktigt att DIF får en bra start på matchen. Jag tror inte att han med detta menade att Malmö skulle ta ledningen efter mindre än en minut. Andreas Johansson kvitterar innan Malmö återigen tar ledningen innan halvtidsvilan. När Amartey sedan blir utvisad såg även denna match väldigt mörk ut för mitt älskade Djurgården. Men än var det inte slut! Solignac petar in 2-2 och Östberg nickar, likt Olof Mellberg, in bollen och DIF har nu sin första trepoängare!
 
Nästa match som väntar är Lyon-PSG och jag hoppas med hela mitt hjärta att PSG med Zlatan i spetsen kan säkra ligatiteln.
 
Först blir det dock lite Mästarnas Mästare!

Fifty choices of actors

Sådär. Då var hela Fifty-serien utläst. Inget mästerverk, inte alls. Men det var ju tydligen ändå något som fångade mig. Mycket sex och lite mellanspel. Ungefär som Grottbjörnens folk böckerna, med lite mindre naturbeskrivningar visserligen.
 
Nästa steg blir ju filmatiseringen av böckerna, och helt ärligt är jag taggad över att få veta vem som får axla rollen som Mr. Grey. Även Ana såklart.
 
För rollen som Mr. Grey har min röst har hela tiden legat på Mr. Ian Somerhalder. Den superheta skådespelaren som axlar rollen som Damon i Vampire Diaries utmärkt. Damon och Grey har ju en hel del gemensamt. Båda två är uppfuckade med fina inre. Mr.Grey tar ut sin uppfuckedhed genom kinky fuckery, som det tydligen så fint kallas, och Damon suger blod av brudar som han sedan kanske sätter på om han inte väljer att döda dem.
 
Vem som spelar Ana spelar mig mindre roll. Bara det inte blir Kristen Stewart. Tyvärr så har ju Ana och Bella alldeles för många likheter de också... Båda två är alldagliga oskuldsfulla tjejer som aldrig har ansett sig själva vara varken vackra eller speciella. Men så kommer den dagen då de träffar de snyggaste männen på hela jorden och  de förstår inte vad dessa män skulle kunna se i dem. Också upptäcker de att männen är uppfuckade och behöver räddas och inse att de visst är värda att älskas. Edward har visst en själ trots att han är vampyr och Christian, ja Christian kan ha en annan relation än en som bygger på BDSM-principen . Och självklart är de helt plötsligt inte lika oskuldsfulla längre trots att sexlivet gör att de måste utstå både det ena och andra...
 
Problemet med Kristen är att hon har en min. En endaste. Och denna min är inte särskilt rolig. Så snälla, satsa på någon annan levande varelse.
 

Två söndagar på en och samma vecka

Motivationen ligger på noll. Nu när det börjar bli så härligt väder vill jag inte sitta instängd på ett kontor hela dagarna. Jag vill ligga ute och läsa, gå promenader eller till och med springa mig igenom dagarna. Men tyvärr kallar plikten ett par veckor till... Några veckor till och sedan är det sommarlov. Helt ledig ett par veckor och sedan inleds ju arbetandet visserligen... Men så är tydligen livet. Heja, heja.

"Jagten"

Det danska språket kommer alltid att vara ett mysterium för mig. Hur är det möjligt att urskilja ord när de pratar? Men film. Ja, filmer är de förjävla bra på att göra. Såg "Jakten" med Mads Mikkelsen i spetsen i söndags och jag har inte kunnat släppa den än. Sjukt bra skådespel och vilken känsla. Visst, jag brukar gråta till filmer, men det här var något utöver det vanliga! Mådde så dåligt och var tvungen att hålla igen för att inte snyfta så högt att hela salongen skulle höra. Har inte riktigt kommit fram till vad slutet förmedlade för något. Får ta mig en diskussion med K sen.
 
Om du inte sett den - se den!

RSS 2.0