Simstjärna

Har kollat mycket på simningen i OS de två senaste dagarna och blivit inspirerad. Kollat in tekniken seriöst. Tog därför min sportiga bikini och mina simglasögon och begav mig till IKSU. Simmade på där, och kände mig som vanligt dum i jämförelse med de som kan simma på riktigt. Men så plötsligt händer det där som får ens självförtroende att stiga. Efter att ha simmat i en halvtimme och är på väg upp ur poolen, med röda ringar runt ögonen på grund av att simglasögonen har suttit för hårt, hör jag en konversation mellan ett barn i 10års åldern och hennes mamma.

- Mamma, kan vi inte gå dit och simma isället?
- Nej, där tränar de som tävlingssimmar.

Kan ju mycket väl vara så att hon inte syftade på mig, det är till och med högst troligt, men det gjorde mig glad.


Dokument inifrån: Medaljens pris

Ett litet TV-tips såhär på torsdagskvällen, kolla in SVTs dokumentär om elitidrottens baksida och samtidigt all glädje, då några av våra främsta friidrottare berättar. Mycket bra! Även vid sådana tillfällen som jag verkligen inser vilken bra utbildning jag har valt att gå, och vad som jag faktiskt i framtiden skulle kunna arbeta med.

Nu: Storbritannien-Senegal, fotboll, OS. Glädje att få se Giggs spela mästerskapsfotboll. Han kan ju inte varje dag vara särskilt glad att han blev född i Wales alltså. En GRYM fotbollsspelare som råkade födas i ett land som inte kunde bistå med särskilt många andra grymma spelare...


Ibland får han till det den där Johan Esk

"Ni kommer att slippa stå ut med lika många tv-kommentatorer som pratar om att lag ska ställa frågor till motståndaren som under EM. Uttrycket är det värsta svensk sportjournalistik kommit med sedan alla skulle "leverera" något."

- Esk om varför OS kommer att bli bättre än EM.


OS 2012

En OS-krönika från 2008 rullar för fullt i SVT. Vackra bilder. Sorgliga bilder. Fantastiska bilder.
 På fredag är det invigning för årets OS. Hur taggad är man inte på en skala mellan 1-10?! En massa sport från morgon till kväll. U.N.D.E.R.B.A.R.T.


Inget lokalsinne.

"Kanske beror det på en liten, liten, liiiten hjärnskada?"

- Per Moberg om varför hans fru kan behöva fråga
 om vägen till något som hon har åkt 100 gånger till.


Skulle förklara mycket angående mig själv...


På minigolfbanan

Jag: Men vad fan! Man kan ju tro att jag är vindögd så snett som jag spelar!
Mamma: Men det blåser ju...
Jag: Men vinden blåser ju åt andra hållet.
Mamma: Jaha...


Stormande hav

Besöket på Jula blev succe! Kommer in i butiken likt en slickad katt och stöter på Marina direkt, som är på väg för att sätta sig till rätta i kassan. Jag vandrar in i butiken och inhandlar en radio och en kylväska, och tack vare Marinas personalrabatt blev det typ 70 kr billigare! Jag är nöjd. Än mer nöjd blev jag när jag gled in på Myrorna och hittade Harry Potter and the Goblet of fire för endast 35 kr! Haleluljah. Sedan cyklade jag hem... och blev än mer blöt.

No Rain

Okej. Det regnar. Det åskar. Det kommer även en och annan blixt ibland. Men jag väljer att trotsa detta och bege mig mot Ersboda och Jula! Inte för att jag egentligen har något ärende där... Men Marina är på plats, och hon lovade att jag kunde utnyttja hennes personalrabatt om jag köpte en glass. Så varför inte? Det finns ju regnkläder.

Freedom

Efter 9 dagars jobbande i rad känner jag personligen att jag är värd fem dagars ledighet. Bara som en känsla liksom.


Tekniskt missfoster?

Känslan som uppstår när man får höra på jobbet att "du är duktig med datorer."


Feeling

Känns som en utmärkt kväll att spendera tillsammans med Ryan Gosling och Rachel McAdams och lite The Notebook.


Young girl, get out of my mind

För två veckor sedan hade jag nästan panik. Vad skulle jag göra här i Umeå? Det bästaste finns ju i Stockholm. Och så är det väl fortfarande på många sätt - men jag ser nu att det kan bli jävligt bra att vara här också. Den gånga helgen har bestått av lagom mycket alkohol (kanske lite för mycket i fredags, men det var det värt), umgåtts och myst med underbara människor, minifolf med G (blev oavgjort. 54-54. Kanske var lika bra?), badat och hängt med Fröken Johansson med syster, lite innebandyspel utomhus och lite bakning på det.

En rejäl städning pågår även i hushållet. Och det behövs! Under sängen speciellt... man kan hitta mycket skoj där, som sina duntofflor, två t-shirts, ett linne, ett par shorts - och hör och häpna, min Jet set-klocka!  Den har varit bort så länge att vintertiden fortfarande var inställd, men nu är den tillbaka i min ägo. Känns jävligt stabilt.


Du följer med mig

Zumba i Vänortsparken idag. Det är något speciellt med gruppträning. Får mig alltid att tänka på Sällskapsresan, när de står ute på gräset utanför hotellet och sträcker på sig. Det blir som än mer speciellt när det körs utomhus, utan skyddande väggar mot omvärlden. Men kul, det är det.

 Hur det gick? Ja. Min kropp är inte gjord för sådana här rörelser, och det spelar ingen roll om passet körs inne eller utomhus. Det som dock är positivt är att det alltid finns några runt omkring som är snäppet sämre...

Shh och Bam

Var på IKSU och körde ett Sh´Bam-pass. Jag vet inte varför egentligen, jag gillar det ju inte ens? Och inte fan blev det bättre när instruktören börjar prata fotboll. Att hon pratade om Spanien var väl okej, de vann igår, inget mer med det. Men när hon börjar prata om Sveriges uttåg ur EM som att det vore något att skämta om blev jag lack. Är det inte en aning för tidigt att prata om Sverige plus EM samtidigt när man har en överdrivet glad röst? Inte okej enligt min mening. Inte okej.


Addicted.

Jag vet. Det är ett jävla tjat om Sommarpratarna. Men jag kan inte rå för det! Tror jag har blivit beroende. Eller kanske inte helt. Vaknar inte upp om nätterna kallsvettig och sätter på ett program. Än. Har bara börjat planera mitt egna sommarprat och det känns varje gång lite onödigt att gå ut och göra något annat när jag faktiskt kan lyssna på ett till. Är lite irriterad just nu över att jag inte kan lyssna klart på de tio sista minutrarna av Arne Hegerfors program, är något förbannat fel på filen. Jag skulle säga att det kanske är som att feströka? Inte riktigt beroende, men det är gott att ta en cigg ibland för att festa till det och kunna vara social med andra. Att sitta och lyssna på sommarpratarna är väl kanske inte direkt socialt, men å andra sidan kan jag inte heller förstå hur folk kan tycka det är gott att röka. Så det är väl ingen logik i något av det, eller så är det det som är logiken. Nu blir det snurrigt.

Japp. Mitt egna sommarprat alltså. Jag fick ju inte vara med i Wild Kids. Kommer aldrig få vara med i Mästarnas Mästare. MEN lyckas jag göra något i livet som gör mig lite sådär känd i alla fall, så att folk tror att jag kan berätta om något i 1 timme plus musik, så kan jag ju banne mig få göra ett sommarprat!

Endless summer

Fotbolls EM tog slut igår. Och ja, Spanien vann. Det var inget snack om saken, de var det bättre laget på alla punkter. Italien hade otur med skador och grejer, visst. Men de hade förmodligen inte vunnit ändå. Två år kvar till VM i Brasilien. Lång tid, men har ju ändå ett OS att se fram emot.

Vem har bestämt?

Sådär. Nu har jag legat ute och lyssnat på två program av Sommarpratarna och även gått en långpromenad. Solen har faktiskt gått i moln nu, så det känns okej att gå in igen. Vem det nu är som har bestämt att det inte är okej att vara inomhus när solen skiner ute, det vet jag inte. Precis samma sak gäller när det kommer till att sitta hemma en lördagkväll och titta på film. Det är inte heller okej, ja, eller det blir mer okej ifall man dagen före varit ute och druckit sig alldeles för full så man inte kan göra något annat. Vem det är som har bestämt att det ska vara så, det vet jag inte heller. Jag tycker det är lite löjligt, men ändå, säger mitt neurotiska sinne att när solen skiner måste du åtminstone vara ute i en timme. Och är det lördagkväll och det är filmtajm i min ensamhet som står på schemat så ska du åtminstone känna lite ångest över det hela. Även om det egentligen får mig att må ganska bra.

Ikväll är det EM-final. Spanien-Italien. Jag hoppas med hela mitt hjärta att Italien står som vinnare efter 90 minuter+övertid. Dock hoppas jag att de där 90 minuter är långa. Tomheten som infinner sig efter ett stort mästerskap är aldrig rolig.

RSS 2.0