Vad du än trodde så trodde du fel

Linda Bengtzing ställer upp i Melodifestivalen med låter "E det fel på mig?". Jag konstaterar glatt: Ja, det är det.

Frida Fogelberg

Idag fyller min äldsta och en av mina absolut bästaste vänner 20 år.


Älskar dig.


Det här är min tid

Idag kom biljetterna till Håkan. 1 april 2011 på Umeå Open gäller det. Är redan dödligt laddad.


Barnen från Frostmofjället

Det är djävulskt kallt ute. Jag har de två senaste dagarna känt mig som det åttonde barnet i syskonskaran i filmen "Barnen från Frostmofjället." Började igår då jag väntade på en buss i 40 minuter. Mina fötter blev till is på busshållsplatsen där jag satt med min Spriteflaska som innehöll en blanding av det ena och det andra. Inledde en form av steppdans medans jag sjöng "Ten little Indian boys". Borde kanske då ha insett att de skor jag hade på mig inte var de bästa, ändå satte jag på mig dem idag med. Samma procedur igen, mina fötter blev till is. Kunde knappt gå när jag kom hem. Gjorde så fruktansvärt ont. Nu har jag tagit ett beslut gällande min skoanvändning i fortsättningen; Jag ska enbart använda mina snowjoggins. Ja, det är totalt 90-tal och inte alls särskilt snyggt. Men vill jag ha kvar mina tår efter denna vinter är det mitt enda alternativ. I fall jag inte vill lägga ut ytterligare typ 700 kr på ytterligare ett par skor som kanske/kanske inte tål den norrländska kylan.

So: Snowjoggings plus Malin= SANT!


I want Candy

Är otroligt godissugen. Men orkar inte gå ut. Så jag får hålla mig. Är väl ganska bra för plånboken med.

Aggression

Ska snart ge mig ut i snöstormen för att bege mig till universitet. Semanrium om aggression står på schemat. Känns som att det passar ganska bra just nu.
Karin och jag bestämde oss igår för att idag cykla ner till Strömpilen och handla på ICA Maxi. Man vaknar upp idag och halva fönsteret är täckt av snö. Snöstorm. Vi tänkte om och tog bussen. Allt går super med handladet. Inga större problem, vilket förvånar oss. Jag känner att jag kanske har plockat på mig lite för mycket, men att det ändå kommer att gå. Vi kommer med bussen och jag vi kommer till Ålidhem Centrum. Då börjar det. Håller först på att fastna i bussdörren. Får ur mig ett mesigt :"nej,nej, nej." Så när man kommer av bussen börjar jag vandra iväg åt fel håll. Går cirka 10 meter och så tittar jag upp från marken och slås av tanken: "Vart fan är jag? Bor jag här?" Kändes som någon släppt ner mig mitt i ingenstans. Jag vänder mig om och märker att det var åt de hållet jag bodde. Så var det bara till att vandra förbi bussen igen. Börjar såklart asgarva. Kände mig så dum. Och sedan var det som att all energi tog slut. Är 500 meter hem till mig från stationen. En väg som tar max 5 minuter. Det tog mig 25. Jag var tvungen att stanna var tionde meter. Gjorde så fucking jävla ont i armarna. Ville bara lägga mig ner i fosterställning och gråta. Kom till slut in genom dörren. Lagade mig pyttipanna. Fan vad äckligt det var. Varför köpte jag det för? Jag gillar ju inte ens pyttipanna? Usch. Men mjölkchokladen var god i alla fall.

Ska man satsa 100 kr på att jag kommer ramla på med cykeln nu då? Känns som att det är en sådan dag.

Ibland är livet på min sida

Fick mitt tentaresultat idag och JA jag klarade skiten. Så himla skönt. Nästan så att man blir lite laddad inför nästa tenta, I fall det ska kännas såhär bra varenda gång man får resultatet. Graziano och Borg kanske inte var så hemska såhär nu i efterhand? Jag tackar hjärtligt John Black, Harry Potter och SvampBob. Thank you for being on my side.

Samtal

Telefonen ringer medans jag låser upp cykeln.
Jag: Hallå?
Frida: Hej, vart är du?
Jag: På väg till skolan. Ska inte på föreläsning, är Idrottsmöte.
Frida: Aaha.. För alltså jag kommer inte in i föreläsningssalen! Jag får inte upp dörren!
Jag får väl ringa någon annan och be om hjälp..


 Skrattade hela vägen till skolan.


Att både ha kakan och äta den

Det tycker jag är ett ganska roligt uttryck egentligen. Har man en kaka är det väl klart som fan att man väl äta den? (Kanske inte om den innehåller saffran i mitt fall). Vad ska man annars med kakan till? Jag är inte dum i huvudet, jag förstår vad som menas med uttrycket, men det är ändå lite tokigt.


Babyswitch

Läste i min kursbok Child Psychology idag om hur barn påverkas om de inte får växa upp med sina föräldrar/adoptivföräldrar. Var en liten sådan där spännande ruta där det stod om föräldrar som får hem fel bebis från sjukhuset. Kom direkt att tänka på Isac och JT. Jag trodde det var en sak som bara hände i Salem. Men tydligen så sker det 2-3 gånger per år i USA att man får med sig fel unge hem! Blir ju ett litet jobbigt dilemma där ifall man kommer på detta i efterhand. Ska man ta tillbaka sin egna biologiska unge, trots att den har hunnit fästa sig vid sina föräldrar? I Isacs/Zachs fall gick det ju förhållandevis bra. Visst han var efterbliven, och ja, han blev överkörd efter att ha vandrat ut mitt i natten för att titta på en kattunge.. Men det är ju också Days.

Nörden i mig är nöjd.

Sett Hary Potter and the Deathly Hallows Part 1. Och jag är jävligt nöjd faktiskt! Visst, man kan gå in och peta på små detaljer som inte var helt Ok om man älskar boken lika mycket som jag gör. Men här gick det ändå att ha lite överseende. Dock hade de missat två saker som jag sett fram emot att se. Men men. Man fick ju se Harry och Hermione dansa. Vad mer kan man begära i en värld som denna?

Ser grymt mycket fram emot Part 2.

Another day is gone

Och fort som fan har det gått! Hela dagen bara försvann. Gick upp och tittade på Days. Tog mig till Iksu för att bli helt totalt jävla utklassad i Badminton av Herr Westin. Jättekul. Men ja, livet går vidare. Eller? Kom hem och möttes av en Singstarsugen Veronica. Och bangar jag? Svar nej. Sjöng i två timmar drygt. Fick ont i fötterna av någon sjuk anledning. Blev hembjudna till Isak för en spontanmiddag. Mycket trevligt och gott. Handling på Konsum. Blev återigen påmind om min totala brist på teknisk kompetens. Vad hände där? Och nu sitter jag här. Ska strax dra på mig något annat än mjukisbyxor och cykla hem till Karin. Får se vad kvällen bjuder på. Är lite kluven i denna fråga.

?

Är man dum i huvudet om man känner ett litet sug efter Days såhär på torsdagskvällen? En aning kanske.


Laddingen är på topp!!

Okej. Harry hade premiär igår. Jag var inte där av olika anledningar. Men. På lördag 18.00 smäller det. Och jag är sååå laddad. Inte för att jag brukar vara något stort fan av filmerna, snarare tvärtom. MEN är det Harry, så är det. Antingen så får man en otroligt positiv överraskning och faktiskt tycker att filmen är bra, eller så blir det som vanligt och man kan lacka ur och klaga. Båda alternativen är ju ganska roliga faktiskt.

Samtidigt som det känns ganska jobbigt. Efter denna film är det bara en film kvar. När sista boken kom kunde man ändå tänka att det kommer fler filmer, även om det var jobbigt. Men nu då? Vad händer sedan?

Zlatan fucking Ibrahimovic. Och Peter Jidhe...

Fotbollsgalan avklarad för i år. Zlatan vann det han skulle vinna. Fint. Mer behöver man väl inte säga?
Men herregud. Peter Jidhe. Varför måste han komma och trycka sig in i seriösa sammanhang?! Ge upp! Du bara förstör. Blir irriterad bara av att titta på killen.

Dock måste jag säga att skämtet med Martin Hansson var förjävla kul. Bra gjort där.

Alla människor vill ju ha katt?

Morris och Borris are gone. De blev hämtade i fredags. Tack och lov säger jag. Jag gav dem en chans. Och tyckte nästan om dem där ett tag. Men det ändrade sig och nu är allt som vanligt igen. Katter är som andra djur. De är fina när man vill hänga med dem. Inte annars. Är så fruktansvärt skönt att inte behöva tänka på att stänga sovrumsdörren hela tiden. Se till att toadörren är öppen.. Det luktar inte kattpiss på toan, och nu kanske vi kan ha ett renare hem. Thank God. Dessutom om man ska se det till deras bästa, så tror jag de får de bättre i ett hus på landet än i en lägenhet på Ålidhem.

Två dagar i rad.

1,2,3. Testing. Im calling from... SALEM! Ja. Var där idag igen. Var länge sedan man kunde se in i salemiternas värld två dagar i rad. Och det var lika kul idag, om inte ännu roligare.
Har tidigare sagt att jag inte för en sekund skulle banga E.J Wells. Jag kanske efter dagens avsnitt måste tänka om på denna punkt? E.J har en liten förmåga att vara lite.. hur ska man uttrycka det? Dominant. Men inte på ett sexigt sätt. Idag var han mer läskig. Så, nej. E.J kommer inte att få så något frö i min kropp. Stackars Sami. Man får tycka vad man vill om henne, men hon är en sjuhelvetes kvinna alltså. Tänk alla saker hon har fått utstå under sina år i livet? Visst, många av dessa problem har hon försatt sig i själv, men ändå.
Tankarna går vidare till John. Som nu är på väg till operation. Jag gillar hur man får dyka in och ut genom rummen på Salem Hospital. Det är lite mer avslappnat. Man bjuder in familj och vänner att snacka lite med den som ligger på sängen med livshotande skador. Man lyfter av syrmasken lite hur som helst. Det är en trevlig stämning, liksom.
Den som hade det värst i Salem idag måste ändå vara Steve. Tuffa Steve med ögonlappen, som nu har fått... Det tar emot att säga det.. Men dödskortet! Herregud! Dimeras vill ta död på Steve. I nästa avsnitt kan man få se Steve få spasmerryck. Tyvärr kan jag nog inte bevittna detta. Synd.

Ibland älskar jag hur människor tänker

"hejsan jag har en fråga angående zack: jag undrar om det var en docka som chelsea körde på eller var det verkligen en människa"

-
Snilleblixt från days.nu

Only for you

GW, här får du ett helt EGET inlägg, helt tillägnat till dig. Hur dangerous är inte det på en skala mellan 1-10?

Kanske man kan kräva en kommentar med, nu när man varit så givmild.

When we are speaking Swenglish.

Jag har aldrig anklagat mig själv för att vara en stjärna på det engelska språket. Snarare tvärtom. Men jag måste säga att jag finner de föreläsare vi har haft de senaste dagarna tolka det engelska språket på ett ytterst intressant sätt.

"I turn this off while Im harkling."
-
L. angående avstängning av sin mikrofon under en hostattack.



"Elvis, you aint nothing but a hound dog."

Jag känner mig lite tom nästan. Det var kaos i Salem idag. Lucas ligger i en stuga med en stor takbalk över sina små söta ben. Sami försöker febrilt lösa problemet. Patrick har kidnappat Hope och Bo försöker rädda henne som bara Bo kan. Mitt i hela kaoset ska Hope föda barn också. Min ledstjärna John Black har blivit skjuten. Han är skjuten. Är detta slutet för den långa eran med John Black i spetsen? Nästan så att man blir lite illamående bara av att tänka på det. Men ingen, och jag menar INGEN, hanterar en krissituation med en sådan humor och självsäkerhet som John Black. What a man. Elvis Junior. Även kallad E.J. Vad gick fel i ditt liv? Så att du måste agera med pistolen på det där viset? Och att man kan ha mage att hota Samantha Brady? Vad är det för värld vi lever i? Men den som har det värst måste ju ändå vara Lexie. Stackars människa som har Tek Kramer efter sig. Som nu måste vittna om något som hon inte har sett, för att Abe tar ut skillsmässa ifall han upptäcker henne med Tek en gång till. Jag säger som min käre vapenbroder Roman: DAMN IT! Men lugn, Alexandra. Abe ska ju bli blind igen, så där löste sig det problemet. Betyder detta alltså att man återigen måste bevittna Abe vandra runt och famla i en mörk värld? Något att se fram emot.

Och en liten fråga. Kan man inte ringa 911 i USA även utan täckning?

Jag har bestämt mig

FÖR ATT BÄNKA MIG FRAMFÖR TVN 10.20 IMORGON OCH TITTA PÅ DAYS OF OUR LIVES.

Så det så.

Godnatt.


The snow is back

Yes, nu är det ett vinterland här i norr igen. Ganska vackert när man tittar ut genom fönstret. Var dock inte lika kul i morse när jag vaknade 07.56 och skulle infinna mig i skolan 08.15. Hann cykla 2 meter, sedan låg jag och sprattlade på marken med Ingrid-tha-bike över mig. Sedan höll jag på att halka framför en bil. Och dilemmat som kom upp i huvudet var: ska jag missa halva föreläsningen och överleva? Eller ska jag försöka ta mig fram i ilfart och vakna upp på sjukhuset? Det andra alternativer låter ju såhär i efterhand mycket mer spännande och dangerous, men jag valde att vara lite chill idag och tog mig en prommis med cykeln. Ingen superstart på dagen. Men i sådana lägen tänker jag som min vän Amy Diamond, ni borde kunna det vid det här laget; It can only get better. Och det blev det. Så här sitter jag och är ganska nöjd. Kul.

Wilmas tema

Sitter och lyssnar till de underbara tonerna i Wilmas tema. Man tänker på sommar. Man tänker på den stickade tröjan. Också tänker man på Johan Steen. Inget fel på den killen alltså. Också tänker man lite på Wilma. Och där.. sjunker allt lite? Nej, hon är fin på sitt sätt.


Vart vill jag komma med detta? Jag vet allvarligt talat inte. Kanske är någon inre längtan som hoppas att denna box till sist ska finnas bland mina julklappar. Efter cirka 10 års väntan kanske det är dags? Eller?


Dom där jag kommer från

Igår hade jag planerat att vara i Göteborg och titta på Håkan Hellström. Var en tävling på Universal. Och jag hade tänkt vinna denna. Jag blev premium på spotify och jag skrev om texten till "Dom där jag kommer från". Men vad får man för det? Ingenting. Jag fattade inte ens hur man skickade iväg sitt bidrag. Fanns ju ingen "skicka-knapp". Så, eftersom jag tycker att någon ska få någon glädje av det jag knåpade ihop kan jag la lägga upp skiten här?

"X" har ingen humor, men jag gillar henne ändå

Och hon har ingen humor, för humor är det enda hon försöker få.

Ett Tullinge gäng, vi växte upp på samma dygnsled

Men att hon skulle bli smartast stod fanimej stämplat i hennes panna

Hon skulle få rädda mig från trubbel längre fram

Ge mig pianolektioner på Alice Tegners gatan

En fjortis tigger till sig en cigg och en öl

Går raka vägen ut och spyr ut allt på Pressbyrågatan

En gammal vän blev gravid på tre dagar

Nu går hon alltid därbakom och hotar

”Skaffa barn, snart är du gammal” ropar hon

Fast hon bara vill gå bakom mig ensam

 
Det finns en första plats som inte går att nå

För ingen tror att dom är nåt där jag kommer från

Alla försöker bli av med Botkyrkastämpeln som satt sig på själen

och på självförtroendet i stort

Jag tror jag älskar dom där

jag kommer från

Tävlingen gick ut på att man som sagt skulle skriva om en vers och en refräng av "Dom där jag kommer från",  man skulle byta ut namnen och platserna till något som passar ens egen hemstad/ort. Tycker detta beskriver Tullinge ganska bra?
"X", står väl för er alla egentligen. Ville inte hänga ut någon av er, era humorbefriade jävlar. Men att det var Elin som blev smartast är väl ganska klart? Snart kommer jag hem till er. Mitt Tullingegäng+ Lite Norra B.


River en vacker dröm

Usch är så jävla trött. Pallar inte tänka mer. Kan man inte bara få stänga av hjärnan ett tag? Skrev min första tenta i fredags. Ja. Hur detta gick får framtiden visa. Har ingen fucking jävla aning. Dock var jag inte alls nervös, vilket ju i sig är ett fenomen. Dock vågar jag inte förkasta min nollhypotes än. Stickproven måste bli lite fler innan jag kan säga att det inte beror på en slump. Titta, pratar i statistiska termer. Kul.
Har försökt hålla mig syssesatt hela helgen, vilket inte är svårt när man har Veronica i sin närhet. Guld värd <3. Kom upp i lördags och blev frågad om jag inte ville hänga med ut i skogen. Demet var också på, så vi begav oss alla tre till Nydalasjön. Där befinner nog sig några av Umeås absolut vackraste platser. Dock valde vi nog den fulaste till att äta vår picknick. Men det gjorde inget att det var en parkeringsplats ,att det var klotter på stenen vi lutade oss emot och att folk gick förbi oss hela tiden. Sällskapet höjde upp detta. Veronica och jag tog oss sedan en tur runt hela sjön och beundrade det vi såg. Kom hem och var hemma i typ en halvtimme, sedan stack jag, Veronica och Martin iväg för att testa Roller Derby. Någon sport jag aldrig hört talats om, men det var mäkta kul att glida runt på rollerbladsen. Ska nog inskaffa mig ett par till våren? Middag med Karin och hennes föräldrar. Filmkväll hos Joseph. För att komma hem alldeles för sent och stupa i säng. Match alldeles för tidigt idag, dock vann vi med 5-3. Viktigt. Psyket hade inte pallat med en förlust denna helg. Ner på stan med Veronica. Titta på en dansuppvisning. Äta mat på folkköket. Komma hem och städa. Har aldrig varit så opepp på denna syssla. Usch. På tal om städning kan jag ju erkänna att jag inte har städat mitt rum på hur länge som helst. Hur svårt kan det vara att hålla ordning på ett rum som är 8kvm stort?! Har dock inköpt en  häftapparat och en hålslagare idag. Kan kanske i veckan då göra ngt åt alla mina papper som ligger i en hög?

Imorgon inleds min tredje kurs på Psykologprogrammet. Utvecklingspsykologi. Har dock inte skrapat ihop några högskolepoäng än, eftersom min grupp lyckades faila på introduktionskursen. Haha. Hur klockrent är inte det? Men detta ska rättas till i veckan. Får väl hoppas att jag klarade tentan i fredags.. Skulle vara lite jobbigt att behöva komplettera två kurser i rad. Eller?

I will survive.


<3

Kärlek är att närma sig sitt hem och höra ett par underbara sångröster och veta att Singstar är på. Bara att gå in och avsluta dagen med tonerna till It must have been love.



Btw

Jag ska göra min första tenta på fredag. Jag har ingen aning om jag har fattat någonting. Ändå är jag typ... förväntansfull? Jag tycker nästan att det ska bli kul att gå in i den där salen och försöka krossa/bli krossad. Är detta något tillfälligt eller kan det faktiskt vara så att MCD inte längre är behöver vara ett högpresterandenervvrak? Vi får la se på hur jag mår natten mellan torsdag och fredag innan jag tar mitt beslut.

Ibland får jag för mig saker.

Igår fick jag för mig att Allsvenskan skulle avgöras. Jag undrade varför det inte var större ståhej kring det hela. Jag menar, var ju värsta spännande i toppen mellan Helsingborg och Malmö. Dock förstod jag inte det hela med AIK och Åtvidaberg. Åtvid hade ju ingen chans att komma ikapp AIK, i fall de inte vann med typ 20 mål. Jag var förvirrad. Sedan läste jag att Djurgården kunde ha förstört allt för AIK i och med självmålet som Prince gjorde mot Gefle. Hur skulle detta gå till, tänkte jag? Men efter lite efterforskning visade det sig att det bara var i min värld som allt var konstigt för att jag fått för mig något som inte var sant.

Vad tokigt det kan bli.

RSS 2.0