Leaving on a jet train, and I dont know when I´ll be back again.

Ville bara säga farväl till mina underbara läsare. Om cirka 2 timmar lämnar jag Tullinge för att sedan bege mig ner till kontinenten. Ända till Prag. Med tåg. Jag gillar att åka tåg. Undrar om jag kommer att göra det efter 21 timmar. Men, den som lever får se. Lever jag inte när jag kommer hem blir det en massa papper, och Fancy måste bekymra sig över vilken låt hon ska spela på min begravning. Men talet, det har hon färdigt ;)

Aja. Ha det bra allihopa, så ses vi om en vecka drygt.

//D


"It´s too hot, to apologize"

Dålig uppdatering här, men som rubriken säger, det är för varmt för att be om ursäkt. Att det är varmt och att man är trött är ingen bra kombination.

Har precis städat ur mitt garderob och slängt lite grejer, och försökt få lite ordning. Ordningen kommer väl hålla sig fram tills söndag möjligtvis, men mindre grejer att hålla reda på i alla fall. Alltid lika klockrent när man sprar saker som man aldrig kommer att använda. Men de ska ju vara där, som svampbob-tröjan, lila blommiga linnet som jag gjorde själv i femman, gamla Tullinge matchtröjorna m.m. Men gud, fann mina byxor som jag gjorde i fyran. Alltså fett klockrena! De här ska jag fan börja använda. Har på mig dem nu för de som vill veta.

Jag ska gå ut och läsa Potter. Kanske är lite svalare på någon plats där. Möjligvis. Kommer fan annars torka ihop som Patan och Svampis.

/D

"STÄNDIG VAKSAMHET...

För du vet aldrig, när Voldemort kan dyka upp i rummet?

Harry är inne på Dumbledores rum och de diskuterar det som Harry har sett i Dumbledores minnessåll och torteringen av Nevilles föräldrar, Mr och Mrs Longbottom.

"Ja, de pratade om om Nevilles föräldrar", sa Dumbledore. "Hans far, Frank var Auror precis som professor Moody. Han och hans hustru blev utsatta för tortyr i ett försök att skaffa fram upplysningar om Voldemorts vistelseort efter hans fall från maktens tinnar... ja, det hörde du ju.
"De är alltså döda?"
sa Harry tyst.
"Nej", sa Voldemort med en bitterhet i rösten som Harry aldrig förr hade hört hos honom. "De är sinnessjuka. De är båda inlagda på Sankt Mungos sjukhus för magiska sjukdomar och åkommor. Jag tror att Neville besöker dem under skolloven tillsammans med sin mormor. De känner inte igen honom."

Fick vi här möta en sida av Voldemort, som faktiskt är mänsklig?
Haha, nej, men jag har aldrig upptäckt denna lilla fel översättning som finns på sidan 620 i "Harry Potter och den flammande bägaren", självklart ska det ju vara Dumbledore som ska säga denna mening. Någon mer som har detta lilla fel?

/D

"Jag fick ett brev, ett riktigt brev med frimärke..."

Rensade mina lådor förut, och hittade alla brevpapper. Med nallar, hästar och allt möjligt. Saknar den tiden då man skrev brev. Var alltid lika spännande när man fick öppna det och se den välbekanta handstilen från en av sina bästa vänner. Och alla härliga stavfel. Var mycket mer personligt på så vis. Hittade ett brev från Frida idag med. Ett av de finaste, skrivet på ett brevpapper med Aqua på. Bara ett par meningar, men vilken känsla. Trodde jag hade slarvat bort det. Men idag fann jag det igen!
Var förövrigt hemma hos Frida ikväll och åt hembakta hallongrottor och drack varmchoklad med grädde. Var mycket trevligt och gott, möjligtvis lite kladdigt!

I min städning hittade jag också min brodering. Som jag började på i sexan på syslöjden. Såhär sex år senare, är den fortfarande inte klar. Men såg att jag hade lite tråd kvar, kanske ska göra klart den? Ett projekt på sex år för att få klar "Mysiga myran", med olika storlekar på fötterna, pga en miss, och olika färger på skorna, pga lite slut på tråd. Känner att jag måste göra klart den. Det är den fan värd. Ska rama in den sen med.

/D


"Ursäkta,väderrubbningar?"

Verkar som om väderguden har lite problem med att bestämma hur han ska ha det idag. Först sol, sen regn, sen sol igen, sen regn och nu är det sol igen.  Värsta skyfallet passade på att komma när jag och sis precis startat vår hemfärd från Röda Cafet (åt en god chokladkaka med grädde, lagom med grädde här, Ida!). Då fick min kedja för sig att hoppa ur led med. Men syster hade lite tekniska talanger och firrade den! På ditvägen fann vi ej cykelvägen och vi körde på sidan av motorvägen, eller vad det är. Var mäkta rädd! Bromsade utav helvete varenda gång det kom en bil bakom mig. Och en jävel tutar också! Kul.

Men nu är jag hemma på torra land. Nice. Vet att jag behöver städa. Men orkar ej ta tag i det riktigt.
Resten av Familjen kommer hem idag om ngn timme eller 2. Måste faktiskt säga att det ska bli trevligt. Är ej samma sak utan dem.

/M

Trött, tröttare,Malin.

Har varit en otroligt dålig uppdatering här, Malin. Men såg på någon amerikansk talkshow, typ, igår, och Martha(?) hade pratat med sin dotter om bloggande. Hon hade sagt att man bara skulle blogga om man har något att skriva om. Visserligen skulle jag ju aldrig kunna skriva då, så..jaja.

Ledig i två dagar nu. Det behövs. Blev så jäkla trött när jag åkte hem idag. Höll på att somna. Får la hoppas jag är på benen igen imorgon. Ska umgås med Ida och Frida då möjligtvis. Blir kanske lite bad om det är fint väder? Vilket vi i S inte är så bortskämda med.

Ska tillaga piroger sen. Helt från början. Eller ja, ska ej mala mjöl och sånt själv, men nästan! Fick en liten knäpp förut, och man måste ju testa!
Ida har bett mig om expertråd angående ett Håkan-klipp på youtube. Får la kika in det nu.

Ciao Bella.

"Vem är du? Vem är jag?"

..Levande scharader.
Ännu en arbetsvecka avklarad! Men måste erkänna att det inte är så jobbigt att arbeta längre. Var en svacka ibörjan, men nu är det nästan kul! Jag klarar detta.
Jaha, nu impulsbokade jag och syster biljetter till Jason Mraz i höst. Crazy säger jag.

Ikväll ska jag vara helt ensam. 3/5 av familjen befinner sig i Grekland och syster ska iväg. Jag ska strax laga mat till mig själv. Resten av kvällen ska det bara vara jag, Harry och TV:n. Hur underbart låter inte det?
Har ingen aning om hur länge sedan jag hade en kväll helt ensam. För mycket folk är jobbigt!
Så, gott folk, nu ska jag gå in i min misärbubbla. Imorgon ska jag träffa en massa folk. Kanske ska till affären och handla lite, sen på match och sedan ut på kvällen. Yey! Träffa Kira imorgon, har saknat den lilla spillevinken!

På återseende.

"It's not about the kiss, Joey. It's about the journey."

Lämnade min lilla Greys anatomy värld för 41 minuter och gav mig in i Dawsons värld. Kollade på The Kiss. Då Dawson kysser Jen. Då Joey kysser Anderson (bra namn att komma ihåg på A). Då Joey får sin Tamara på fler än ett sätt.
Ett mycket fint avsnitt.
Belle, någon gång i framtiden, då vi har tjänat ihop tillräckligt med pengar, då ska vi åka till The Creek. Vi måste ha sett den live någon gång i våra liv.

Läste precis en artikel om att Britney ska gästspela i Dawsons creek. Har jag sett skymten av henne? Nej, inte vad jag kommer ihåg, men det tål att hålla koll på! I mitten av decemper 1999 skulle hon vara med. Kan det vara i säsong 2 eller 3 då möjligtvis?

Aja, som ni ser har jag ingenting att berätta.
Så, ha ett bra liv, tills vi hörs eller ses.
/D

"Det sociala spelet"

Tittade precis på det nya programmet, "Det sociala spelet" på TV4. Haaha, så klockrent! Det värsta är ju att man känner igen allting. Man sitter och garvar och säger : "Jaaa! Det där känner jag igen!" Vem har inte försökt prata med en dansk?
Men den oskrivna regeln var skönast. Haha. Nu vet jag att man inte kan stå längre än i 7 sekunder och hålla upp en dörr. Eller 10 meter. Annars kan det bli jobbigt för båda parter.
I dilemmat, angående bajslukt på fest, så skulle jag antingen köra på alternativ A, att försöka förklara varför det luktar som det luktar eller alternativ B, att försöka få det att lukta godare. Haha. Fast egentligen så håller jag med Felix. Vem sätter sig och bajsar hos någon annan, på en fest? Sådant gör man hemma! Haha.

Ja, såg du inte detta denna vecka, gör det nästa! Det är så kul att vara svensk när man ser sånna här saker. Se hur patetisk man är egentligen.

/McDalsmyr

"Det var ett annat par..."

Isabell och jag står utanför tågstationen och säger hej då, på vårat sätt med en låång fin kram. En något full gubbe kommer fram till oss.
-
Jahaaaa... Är ni förlovade?
Vi hänger på, kan ju vara lite kul.
-
Jaaa!
- Så ni är..typ...homo...eller bi...?
Jag: Lite grann!
Belle: Bi!
Vi börjar asgarva och Issa går upp för trappan och jag traskar vidare.
-
Men ska ni inte kyssas då?!

Det var ju positivt i alla fall att den här snubben såg att vi båda var av det kvinnliga könet.
Vi bjuder på denna.

"Ett småkryps liv"

Då var det helg igen då. Alltid trevligt =)
Jag var lite elak på tåget hem idag. Men jag kände att när det är så varmt, så måste man ju ha något att ha roligt åt. En lite äldre kvinna satt ner, och jag stod bakom henne. Så såg jag att det kröp en ganska så stor insekt på hennes skjortkrage. Först tänkte jag självklart ta bort det, men sedan så kom jag på att det kunde bli ganska roligt om jag lät det vara kvar. Och idag vann skadeglädjen. Haha, så kryper djuret runt där, och hon börjag klia lite i nacken. Det går ett tag och hon fortsätter att klia och greja. Tillslut får hon tag i djuret och slänger iväg det. Hade varit roligare om hon skrikit till lite, men det var rätt kul ändå. Jag ber om ursäkt, äldre kvinna. Men det var roligt. =)

Igår var jag och Elin och såg Made of Honor på Bio. Herregud. Det var en Malin-film på hög nivå! Så himla bra. Patrick Dempsey, kan det bli bättre?

/McDalsmyr

Sant, så sant.

Tunnelbanan mot Åkeshov

I tunnelbanan har man nyligen börjat med stationsutrop på engelska på vissa stationer. När tunnelbanan börjar närma sig Sankt Eriksplan drar den inspelade rösten igång med nästan överdriven artikulering och trillande R.
Tunnelbanerösten: Next stop, Sankt Eriksplan.
En man ~60 med cowboyhatt och pilotglasögon rycker till och vänder sig om till kvinnan bredvid med ett surt ansiktsuttryck.
Mannen (på utpräglad amerikanska): Why do they say it in English and then say something that's completely impossible to understand?!
Kvinnan (förvirrat): Öh, because it's the name of the place...
Mannen (gnälligt): But it's impossible to understand! "Next stop, blurbleblub!"
Kvinnan (fortfarande oförstående): But, that's the name... in Swedish!
Mannen reser sig upp och går muttrande mot utgången.
Mannen (upprört): It's the stupidest thing I've ever heard!


"Like sand through the hourglass, so are the Days of our lives"

Sanden som rinner genom mitt hourglass just nu är äkta sand från Newport Beach! Hur coolt är inte det på en skala? Haha, nej, men Ida, min vän, var så vänlig att ta hem sand från Newport till mig. Ska inskaffa mig en fin skål och lägga det i. Kanske kan lägga i ett ljus? Så varenda gång jag tänder det ljuset, så kan jag tänka på Ida. Gud, va fint skrivet. Men i alla fall, skönt att du är hemma Ida. Har saknar våra promenader, då vi går samma runda utan att behöva diskutera om vi ska gå den rundan, eller någon annan.

Spenderade dagen med Belle och Ida. Gjorde inget speciellt. Vad gör man lixom? Kollade lite på TV och klipp på Youtube typ. Låter kanske inte som att det är så mycket att hänga upp i julgranen. Men gör man det med rätt personer, så spelar det ingen roll.

Ska cykla iväg till träningen om en timme. Får la hitta på något att roa mig med fram tills dess.
Ikväll är det Djurgården-Elfsborg på TV. Ska bänka mig när jag kommer hem och be för att mina kära vänner ska få vinna matchen.

/McDalsmyr

"En annan tid, en annan plats..."

Johanna har skrivit i sin blogg om oss, eller det som var vi innan. Blir lite sentimental.
Vårat gäng, som vi alltid kallade oss, startade i tvåan, då jag blev bästis med Madde. Kommer du ihåg när du hällde lim över mig?
Frida och Elin hittade jag redan på dagis. Elin, som jag inte alls kom överens med. Men sedan blev det vi, och jag känner att det alltid kommer att vara det på något sätt. Frida, min Frida. "Varför ser du så sur ut, surpuppa?!" Det är det första jag kommer ihåg att du sa till mig. Jag hade ingen att vara med, men sedan blev du mitt allt, trots att vi oftast bråkade.
När vi sedan började i Banslätt, och jag blev vän med Madde kom Emma och Johanna in i bilden. Johanna och jag som alltid hade mössa på vintern. Hannibal som man inte kunde låta bli att älska. Emma, kommer du ihåg när vi var ute i skogen med din pappa? Och jag hittade Lill Y:et? Eller då, du skulle locka mitt hår, och locktången fastnade, och din mamma fick klippa bort lite av håret?
När vi började i Falkberg kom Isabell och Johanna in i gänget. Isabell, som är min själsfrände. Johanna, som alltid får mig att skratta. Miccan kom. Haha, när vi skrev pjäsen om monstret, som ingen förstod? Anna, vi var totalt olika, men ändå så hittade vi varandra. Vår Hawking låt! You are my best friend, Hawking. I want to live my life with you, Hawking.
Ida kom senare in i mitt liv. Och där är hon för att stanna.

Det är inte som förut. Nej. Antingen så får vi acceptera att det har blivit så. Eller så får vi försöka lära känna de nya personer som vi faktiskt har blivit.

"Ett annat liv,
en annan sfär,
Ett annat facit in en annan atmosfär,
I samma båt,
På samma hav,
Kan våra drömmar bli en utan krav."


Men kladdkakegänget, som vi så fint blev kallade kommer alltid att finnas kvar. Så länge vi vill det. För ingen av oss kommer att glömma. Eller hur?

McDalsmyr

"Hittar du till Medborgarplatsen?"

Ja, jag kanske har något dåligt lokalsinne, men mamma, jag hittar faktiskt till Medborgarplatsen från Stockholms södra. Haha, det var det sista mamma frågade mig innan jag traska iväg imorse.
Visserligen gick jag åt fel håll på Söder. Kommer aldrig lära mig vilket jäkla håll man ska gå åt! Sen gick jag på fel tunnelbana, fast kom snabbt på mitt misstag och kunde gå av igen. Duktigt.

Hamnade i ett litet dilemma på pendeltåget imorse. Är förkyld, som jag skrev igår. Också började näsan rinna på tåget. Är det mer oartigt, störande och äckligt att plocka fram papper och snyta sig än att sitta och dra in allting hela tiden? Jag satt verkligen och tänkte på det, så det blev en liten blanding typ.
Men mår mkt bättre idag för den som undrar. Så det blir träning imorgon! Gillar ej att inte kunna träna.

Efter maten ska jag träffa Ida! Yey, fett länge sedan! =)

Grattis på födelsedagen, världens skönaste Mormor! Love You!
/McDalsmyr

RSS 2.0