All by my self/Vilse i skogen

Har givit mig ut i skogen för att plocka blåbär nu två dagar i rad. Igår gick det käpp rätt åt helvete. Hur svårt ska det vara att hitta lite blåbär i en skog?! Efter två timmars plockande typ har jag hittat typ 50 blåbär och gav upp. Sådär lyckat. Kändes lite ensamt utan blåbären så jag roade mig med att sjunga "All by my self." Dagens tema på sången blev istället "Vilse i skogen". Jag hittade en jävla massa blåbär, dock hittade jag knappt ut från skogen. Hur svårt ska det kunna vara att komma ihåg en väg som tog en 10 minuter att gå på ditvägen? Lokalsinnet är ju inte på topp.

Kan ju dock glädjas över att jag hittade hela tre stycken orienteringskontroller i skogen. Det är väl mer än vad jag har lyckats med under alla år på skolorienteringen. Och då har vi ändå haft en karta till hands.

It´s over...so over...

Detta har inte enbart varit sommaren då jag totalt har fallit för Måns Zelmerlöw. För det har jag. Vilken kille! Nej. Detta ska inte bli ett inlägg om honom. Det har ju pågått ett visst projekt i tre månader. Lemon Tree-listan har blivit testad. 441 låtar och 1690 lyssningar. Hade vi levt i en rättvis värld skulle detta betyda 3,8 lyssningar per låt. Så ser ju inte direkt verkligheten ut.

10 lyssningar:
Visa vid vindens ängar (Håkan Hellström)
Blah, Blah, Blah (Say hi to your mom)

9 lyssningar:
Lola (Anders Fernette)
Don´t cry your heart out (Amy Diamond)
The hardest part (Coldplay)
Goodbye my lover (James Blunt)
Headlines (Anders Fernette)
How soon is now? (TV Sound Unlimited)

8 lyssningar:
Wonderwall (Oasis)
I Stockholm (Lars Winnerbäck)
Feelgood (Ola Svensson)
Ramlar (Håkan Hellström)
Talk (Coldplay)

I Bottenstriden finner vi: (alltså på 0 lyssningar)
With or without you (U2)
She´s like the wind (Patrick Swayze feat. Wendy Fraser)
Don´t stand so close to me (Glee Cast)
Sexed up (Robbie Williams)
It takes a fool to remain sane (The Ark)
Mandy (Westlife)
Genom eld och vatten (Sarek)
Trubbel (Håkan Hellström)
Candle in the wind (Elton John)

Ja. Jag vet inte vad jag ska säga, mer än att mina misstankar var rätt. Vissa låtar spelas mer än andra helt enkelt när man använder shufflefunktionen. Självklart hade alla spelats om jag låtit listan gå hela tiden. Men vem sitter och lyssnar på 441 låtar i ett kör?

Kan ju konstatera att det kommer att kännas grymt konstigt att inte dokumentera varje lyssning, och att faktiskt kunna välja själv vad som ska spelas, och att kunna lägga till nya låtar i listan och plocka bort de som känns onödiga.

Nu får vi se vad som blir nästa projekt i Malins lilla liv. Tack för denna gång.

Like in the movies...

Jaha. Grattis, Malin. Du har nu prickat av en sak från din måste-göra-innan-du-dör-lista. Kan väl inte säga att det var ibland de svårare grejerna, men ändå. Har varit på bio själv idag. Måste säga att det var ganska trevligt. Bio är ju en ganska osocial aktivitet egentligen. Dock kan det ju vara trevligt att ha någon att diskutera med i efterhand. Men aja. Filmen som jag såg hade väl inte så mycket att diskutera.

Friends with benefits. Ja. Alltså, jag kan vara en ganska djup människa om jag lägger den sidan till. Men det går inte att komma ifrån- jag älskar amerikanska romantiska komedier. De får mig att bli glad. De får mig att tro på livet. De får mig att gå runt och le alldeles för mycket. Det är lite som Eric Saade och typ Popular. Folk tycker inte att den är särskilt djup eller så. Det tycker väl inte jag heller. Men den gör mig glad.

 Och Justin Timberlake! Brukar inte vara av åsikten att han gör sig bäst framför filmkameran. Men alltså. Ja. Jag har ändrat mig. Det funkar. Mr. Sexyback fungerar på duken. Känns tryggt att veta att man kan ändra åsikt såhär en torsdagskväll.

Gud straffar alltid direkt?

Tillbaka i Umeå. Åkte med min kära Ybuss. Kom fram till att man inte ska sitta långt bak i bussen om man vill ha lite lugn och ro. Herregud vad folk pratade! Och det var inte människor som kände varandra som pratade- nej det var människor som bestämde sig att prata av ren artighet. Den ena var ryss och menade på att en svensk aldrig hade satt sig och pratat med en okänd på det sättet. Jag instämde i min tystnad. Kan vara lite tråkigt, men ja, jag hade föredragit tystnad.

Kan också meddela att jag har träningsvärk i min arm efter att ha dragit på den förbannat tunga resväskan. Trodde jag skulle avlida. Man kan ju tycka att man kunde ha valt att lämna något hemma. Det enda som jag tänkte att jag kunde lämna var Bibeln. Man måste ju prioritera. Inte för att det kändes jättebra egentligen. Projektet kommer efter (inte för att jag har varit så duktig, men ändå) och det känns som att jag kan bli straffad för denna prioritering. Vi får se. Får vänta med nervös spänning.

Efter den där kommentaren kommer du inte få sova längst in i grottan...

Malin till badvakten på Gustavsviks Äventyrsbad, klockan 12.35:
- Ursäkta mig, kommer vågorna snart?
- De kommer varje heltimme.
- Jaha, okej, när kom de den senaste gången då?

...Och den perfekta tajmingen.
-
Badvakten som står bakom dig är ganska snygg.
- Ja, visst är han! Och jaha, passande nog gick snöret till min bikini upp här!


Scratch

i used to think i was special
and only i have proved me wrong
i thought i could change the world with a song
but i have ended up in india
with no map to guide me home
strangest place i think i've ever been

Från Scratch med Kendall Payne. Mycket vacker låt och ett mycket vackert fynd. Höll på att få panik i min jakt efter den.

Likt Kendall ska jag dock inte till Indien, utan till Örebro. Och jag tvekar på att jag kommer att behöva ha någon karta för att guida mig hem, kommer ju ha Karin. Enda problemet kommer kanske att vara att jag inte vill lämna henne. Men det tar vi på lördag.


En författares historia

Mitt rum ser förjävligt ut. Det ligger böcker överallt och mitt anteckningsblock är fullt med näst intill oläsliga anteckningar. Hade planerat att skriva klart alla uppgifter idag, så att jag endast skulle kunna läsa igenom allt imorgon. Men nej. Efter att jag skrivit i cirka 2 timmar imorse råkar jag stänga ner allt utan att spara. Förstår nu hur Colin Firths rollfigur i Love actually måste känna sig när alla hans sidor till boken flyger ut i sjön och förstörs. Han tyckte det var dåligt, mitt var väl också dåligt. Men ändå. Fick lite tårar i ögonen, skrek lite inombords och skrattade lite bittert innan jag satte mig för att skriva om igen. Blir en tidig uppstigning imorgon för att slutföra. Planerar att vara färdig 14.00. För optimistiskt? Förmodligen.

Du vet var du har mig.

Who´s gonna love you? Who´s gonna take her place and stand by your side? Kiss you and hold you, console you when you cry? I´ll always love you, I know. Baby, Come on. Cause, Im still standing for hope and glory, I will be fighting for our love story. Im still standing for hope and glory. Love, this gonna be the one.

Ja. Måns-Petter Zelmerlöw. Det är bara att säga till så är jag där. And I promise, Believe me, brother oh brother, Im never gonna break your heart.

"Och så var det Kroks!"

I natt hemkommen från en vecka på Gotland, nu sittandes på bussen på väg till la familia i Mellbystrand. Är en aningens osäker, men tror det är där de befinner sig. Japp. Fått igång internet på bussen. Känns förjävla stabilt faktiskt!

Måste bara berätta, Malin har suttit på en häst. En livs levande häst. 3 olika till och med. Hur impad blir man inte av det? Travade själv och grejer! Den du.

RSS 2.0