"If I was a rich girl...:"

  • Så skulle jag inte behöva arbeta och förstöra mitt sommarlov.
  • Jag skulle inte behöva gå upp innan klockan 7.
  • Jag skulle inte behöva bry mig om att mitt sommarlovskort är totalt ute på vift.
  • Jag skulle inte behöva bry mig om att jag fick lägga ut 110 facking kronor på en pappersremsa.

Ja, finns många anledningar varför man borde vara lite rik. Eller i alla fall lite ekonomiskt oberoende. Men men. Malin D skulle väl inte vara Malin D om hon badade i pengar.
Förkyld är jag också. Min näsa rinner lite, fast den känns mest tjock. Mina ögon rinner ej än, men svider, och min temperatur är lite högre än vanligt. Men men. Jobba imorgon, det ska jag.
Så är det busstrejk imorgon med. Så jag måste ta en väg som tar mycket längre tid till jobbet! Kul. Ge dem högre lön så jag får sova lite längre tack!

Ja, nu har jag klagat klart. Ska göra en Malin-special idag. Jag och mitt immunförsvar ska agera tillsammans, så inte ens Fernando Torres ska kunna ta sig igenom och chippa in någon bakterie eller virus! Japp, det innebär att be lite till högre makter och att sova utav bara den.

På återseende!
McDalsmyr


"Allt det som jag ser, det har han också sett...

Har jobbat två dagar i rad nu. Bara tre dagar kvar, sen så får jag möjligtvis vara ledig på tisdagen. Jag hoppas. Måste få sova lite, blir helt slut av detta åkande. Men måste säga att det har varit helt ok. Rätt kul. har blivit asbra på Skip-Bo, askul spel!
Vad har vi då att se fram emot? En myskväll tillsammans med Elin och Belle imorgon. Johans konfirmation på söndag, som jag visserligen missar, men det kanske är positivt? Även fast de skulle sjunga en av mina favoritpsalmer i kyrkan från min tid som konfirmand. Ja, sen på söndagskvällen får jag umgås med min släkt. Fira mormors 80 års dag samtidigt. Det är EM-final på söndag, mellan Tyskland-Spanien. Eller är det Spanien-Tyskland? Heja Tyskland säger jag! Har ju tippat dem som vinnare ;) Sen det stora, IDA återvänder från USA! På måndagkväll blir det antagligen en liten date med henne, så vi får prata ut om de senaste två veckorna!

Ja, ska väl gå och sova om någon timme eller två. Men får ju faktiskt sova typ en halvtimme längre imorgon! Yey,säger jag och tackar och bockar.

Har inlett min årliga sommarläsning av Harry med. Jävlar, jag har en alldeles egen tradition. Deet har jag ej tänkt på förut. Coolt.

...Och allt det som jag hör, det har han också hört"

//McDalsmyr

Circle of life

Nu är sommaren igång på riktigt. Tack Allsång på Skansen för det.
Spelade in avsnittet till Ida med. Hon kan behöva lite Christer Sjögren när hon kommer hem, så att hon kommer ihåg att hon är svensk ;)
På tal om Allsång på Skansen, så har jag precis kollat på klippet på Youtube, där min gamle gode allsångsvän Daniel sjunger Circle of life. En egen variant om man säger så.
Men det var bra att Daniel vågade gå upp och pröva sina vingar, och se hur underbart det är.
Frågan är bara vad resten av den svenska idolpubliken tyckte.

Ska faktiskt spela lite Sims nu tror jag ett tag, innan jag går och gör natt av den här dagen.

//McDalsmyr

"Johnny is here"

Jag tror min vän Ida på andra sidan Atlanten skulle behöva en Johnny nu som kommer och räddar henne. Precis som Penny i Dirty Dancing.
Ida, I miss you too! Tullinge isnt the same without you!
And f*ck you, you idiots who took Idas things!
Var ju tvungen att använda outlandish, eftersom Ida är i USA, och det är i utlandet. Och rånarna, som säkert läser min blogg, förstår kanske inte svenska.

Har avklarat ytterigare en dag av mitt liv som arbetande människa. Har avklarat en tredjedel, om jag inte får fler tider! Heja Malin! Känns absolut ej som jag har sommarlov... Men har en ledig dag imorgon, sen är det dags igen!

Midsommarhelgen är över. Jag bryr mig ej om denna "högtid", men ändå skönt att den är över. Midsommarhelgen spenderade jag med min vän Fancy Face, efter en middag på fredagen med Frida, Haniis och Miccan. Vi gjorde det vi är bäst på; sov, åt, kollade på Dawson och fotboll.
Nu går det mot nya utmaningar.

De har bytt Belle också i Days! Alltså, den förra var fan inte bra, men vad är det för stolpskott de har satt in nu då? Herregud.

//McDalsmyr

Portugal-Tyskland

Vem tippade rätt? Vem tippade att Portugal skulle möta Tyskland i den första kvartsfinalen, och dessutom vinna med 2-3? Jo, Malin Dalsmyr. Sorry, familjen, men känner att jag kanske går mot en seger i den interna tävlingen?

Kul att det finns något att glädjas åt.



Ha en trevlig Midsommar imorgon!
/McDalsmyr

"Vi ska vara jävligt besvikna, och jag är jävligt besviken"

Du är inte ensam, Zlatan. Du är inte ensam. Här sitter en till och är jävligt besviken. Har inte riktigt förstått att vi inte längre är en del av EM-festen. Hugger till lika mycket varenda gång jag ser en tidning. Så nej, det har inte gått över än. Inte idag, antagligen inte heller imorgon. Kommer väl inte gå över förräns finalen har spelat, då det absolut är slut.

Det enda som var skönt med gårdagens match var att se Anders Svenssons ansikte i slutet av matchen. Har aldrig sett honom så förbannad. Men vore ju trevligt om han, och de andra hade varit lite mer taggade hela matchen. De såg ut som jag brukade känna mig i tuneringar när jag var liten. Man hade gått vidare, vilket är kul. Men samtidigt så var man så otroligt trött på luftmadrassen och man ville hem till sin egen säng och mamma. Vissa minuter av matchen, kämpade man lite extra, eftersom man ville komma till final, och ha det där guldet! Men igår, så ville de svenska landslagskillarna mer ha sin egen säng och sin mamma än en plats i kvartsfinalen. Tyvärr.

Marcus Allbäck, min Allbäck, gjorde troligen sitt sista inhopp i landslaget igår. Känns lite sorgligt på sätt och vis. Men på samma gång, välkomnar jag honom hem till Sverige och Örgryte.

Idag har jag skaffat mig ett klubbkort på Åhlens. Det är gratis första året, men sen kostar det 100 kr om året, om man inte kommer upp i 25000 poäng. Kul att de säger det innan man skaffar det. Kunde man få poäng varenda gång man var därinne och tittade på något, så ja, då skulle jag komma upp i en jävla massa poäng.
Inskaffade mig även boken "Zlatan är Zlatan". Så nej, även om det gick åt helvete i år, så är jag inte trött på svenska landslaget. Alltid lika kul att läsa om Zlatan- killen det inte går att undvika, vare sig man gillar honom eller ej.

McDalsmyr

Tomhet och tårar

Vad spelar det för roll om man tror och är positiv om hela jävla världen är emot en?
Det skulle inte sluta såhär.
Nej.

Nervös, men oootroligt laddad!

Ikväll, gäller det. Kanske räcker med att säga så? Sverigetröjan är på, precis som det ska vara.

Begav mig in till staden idag. Tänkte vara lite effektiv och åka in själv, för att köpa upp mina presentkort på Team Sportia. Men hur effektiv är man om man går runt som någon som aldrig har sett världen förut? Så nej. Jag fann det tråkigt och åkte hem och käka och kolla på Gossip istället. Syster lovade att följa med mig in i morgon istället. Var inne på en snabb visit på Åhlens, och de sålde boken "Zlatan är Zlatan" för ca 70 kr. Tänkte köpa den för mitt presentkort, som aldrig tar slut. Kan bli trevlig läsning!

Snart blir det träning, ej så kul väder. Men vad gör man om inte vädergudarna samarbetar?

/McDalsmyr

Positiv

"Mellberg väntar på något. På vad, vet jag inte. Kanske på bättre tider."
-Robert Perlskog

När Robert sa detta var Sverige redan i bättre tider. Zlatan Ibrahimovic hade precis kvitterat mot Spanien. Det kändes som att det skulle kunna gå, minuterna gick. Klockan passerade 90 minuter. Nu var det väl ändå klart, vi skulle bara ha en poäng mot Spanien. Men så, skedde det som ingen ville se. Villa fick den lilla sekund och den lilla extra metern som man inte ska ge honom. Och där hade vi 2-1.

Men det är inte kört. Långt ifrån. Förlusten mot Spanien var ändå väntat på många håll, men när det var så nära, så är det klart att det känns lite extra. Men det räcker med oavgjort mot Ryssland på onsdag. Det klarar vi. Det vet jag.
Lagerbäck var glad idag på presskonferensen. Han skämtade, svarade på frågorna på en engelska med mycket influenser av det svenska språket och kliade sig ett antal gånger i ansiktet. Precis som det ska vara. Grabbarna i laget mådde också helt Ok, de var lite trötta bara.


Så det är lugnt. Andas. Sverige ska ta sig till kvartsfinal.

VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA!



"No one kicks the football like the one..."

Och ikväll måste alla i det svenska landslaget kicka fotboll som Zlatan, om vi ska klara av att ta poäng mot Spanien.
Jag har valt att vara väldigt positiv, så jag tror och hoppas helhjärtat att vårat gul, blåa landslag klarar detta. Jag litar helt på Lagerbäck, och tror att de han sätter in i startelvan kommer att klara jobbet galant.

Var på Håkan Hellström på Gröna Lund igår, så ja, jag missade två matcher. Inte Okej, egentligen. Men det var ju Håkan. Det var bra, väldigt bra. Men på konsert med ett antal vilda, dansande Håkan-fans, är det inte alltid så kul att vara 160 cm lång, och inte väga särskilt mycket. Herregud, inte nog med att man inte ser över axeln på folk, så ska man flyga runt som en kula i ett flipperspel! Men klarade mig undan några större skador, endast lite mosade tår och en rejäl spark på smalbenet. Vem får för sig att göra värsta hästsparken? Haha. Ida fick sköta kameran, så det blev ett antal fina bilder.
Synd bara att han ej körde Gårdakvarnar och Skit, men fick ju höra ett antal andra godbitar, så det var lugnt!



///

Fotboll är ett språk som för oss samman

Ikväll är det dags. Fotbolls EM startar, och jag ska vara bänkad framför TV:n.  Måste ju se hur det går för våra möjliga framtida konkurrenter. Jag har bestämt mig för att tro på Sverige helhjärtat. Under har skett förut, och i år kanske det är vårat år? Vår sommar.
Har laddat upp med att kolla på filmen från VM 1994. Herregud. Tårarna kommer när Ravelli räddar straffen och när alla är samlade hemma i Stockholm under "När vi gräver guld i USA". Måste vara ett av de finaste ögonblicken i svensk historia på senare tid. Kan de med Brolin, Dahlin, Andersson och Ravelli m.m, klara det, så borde det kunna gå i år med. Bara alla är på topp + lite till.

Igår firade jag o Belle den svenska nationaldagen i Stockholm City, Kungsträdgården. Lyssnade på Patrik Isaksson. Mycket fint. Men nej, Patrik, du är inte rolig. Sjung istället.
Sedan tog vi en prommis, satte oss på en busshållsplats. Gick på bussen som kom efter att jag tittat, och på något vis såg att den skulle gå förbi Centralen. Vi åkte, och åkte, men ingen Central kom. Issa höll positiviteten uppe med att säga: Den kör bara runt, vi kommer dit snart. Väl ute på Gärdet insåg vi att, nej, bussen, kommer ej svänga in vid centralen. Då kände vi oss lite crazy och dangerous, och satt kvar några stationer till. Sen gick vi av och tog en buss tillbaka.
Så Crazy var vi.

//MCD

"Here is the day, you all wanted to see"

Ja, mina vänner. Jag säger bara: "Oooh, it´s hot in here, it must be MCD in the atmosphere"
Nu är det dags för releasen för den lilla text, som lixom representerar MCD, i en annan form, i en annan värld, någon helt annanstans!

"Hon går genom en stad som är liten och kall,
Hon har allt som krävs för att bli kallad ball,
Hon är rätt, hon är het- hon har något som kallas det,
Hon är uppe på en nivå- dit du aldrig kommer  nå.

Hon är kaxig som få, hur långt kan hon gå?
Hon vet vart man ska vandra, för att inte vara som andra.

Hon går in i en gränd, ja, där är hon känd,
Hon snackar ett tag, hennes ord är allas lag,
Hon har allt i sin hand- hon är coolast i detta land,
Hon är kul, hon är bra- hon har allt du velat ha.

Hon är kaxig som få, hur långt kan hon gå?
Hon vet vart man ska vandra, för att inte vara som andra.

Jag är kaxig som få, hur långt kan jag gå?
(Jag kan gå långt... Säkert en mil till.)"

"I want to know what love is..."

En mycket fin låt med Foreigner som jag sitter här 5 i 10 och lyssnar på. Ja. Sista provet idag! yeye! Var Marin som stod för detta prov i sociologi. Ja, det gick väl Ok, var väl vissa saker som jag visste att jag hade läst, men det var en liten lucka lixom!
Såg Falkbergsmusikalen sen. Ja, den var la helt ok, inte som Rock, men det kommer aldrig något att bli! Haha.
Kolla när våra treor sprang ut. Så jävla mesigt! Jag menar, har man lagt ner pengar och tid på att fixa allting, så kan man ju göra huvudnumret ordentligt! Blir så irriterad! Jag ska så ha gympadojor på mig, och springa som fan! Fort ska det gå! Ska vara fartränder efter Be06! Plus, att det blir finare kort då, för ingen hinner ta några haha.! "Om man går fort och ler, ser ingen hur ful man är". Borde ju funka ännu bättre om man springer då?

Har kört dagens träningspass med. Gick in på medelvecka, måste säga att jag trodde det skulle vara ännu värre! Var väldigt skönt efteråt! Jag klarade att stå i plankan i 80 sekunder! Haha, klarar fan knappt 30 sekunder annars. Men jag tänkte på Zlatan, och hans lårmuskler, när han gör den där halvt omöjliga konsten, när han har bollen på bröstet och typ ligger ner. Bra förklaring där, Malin. Verkligen. Men i alla fall, så tänkte jag om han klarar det, borde ju jag klara och stå i plankan i 80 sekunder, och det gick. Även om mina ben skakade utav bara den!

Imorgon kan det möjligtvis bli en release här på bloggen av min lilla låt Kaxig som få. Vet att ni har längtat. Spännande!

"Ät gärna glass, men inte här..."

Borde egentligen studera sociologi, men jag känner mig lite dangerous, så nej, jag skiter i det. Måste ha MVG på det för att få MVG i kursen. Men jag orkar inte! Kanske kan läsa igenom det senare. Får köra på känslan annars, brukar fungera =)
Ja, har arbetat hela helgen, eller arbetat och arbetat, har infunnit mig där i alla fall. Kan nog bli mycket fint, tror jag. Har varit tufft att gå upp runt 7 såhär på helgen! Men men, får la sova lite längre imorgon och sen är det sommarlov!

Var på Långholmen med Viktor och Ida igår! Var Skrattfestivalen, mycket trevligt! Björn Gustavsson var bäst, haha. Så skön! Var en 14-åring från Skåne där. Fett duktig! Han kommer att komma snart. Min rubrik är däremot från Tobias Persson som drev lite med den svenska mentaliteten. Haha, alltid lika kul!

Sverige-Ukraina på Råsunda. Ja, många hade väntat sig en målfest. Jag trodde vi skulle vinna med 1-0. Men nej, nu gjorde Ukraina mål och vann en ganska tråkig match med 0-1. Var väl en del positiva inslag. Men, som jag ser det, får de spela hur dåligt de vill nu. Bara allt klaffar den 10 juni mot Grekland.

Om 40 minuter är det Zlatan- time. Blir inget Parla idag. Zlatan går före.

Ha ett bra liv tills vi hörs igen.
MCD

RSS 2.0