Skogens konung

Begav mig ut till Revudden en sväng idag tillsammans med mamma och pappa. Vandrade runt lite där och jag berättade alla historier från vår så kallade klassresa dit. Haha. Herregud, kul att man kan skratta åt det i efterhand, även om jag hade det väldigt trevligt faktiskt.

På vägen hem var det en tysk jäkla bil som stannade hela tiden och vi fattade ej varför, men sen kollade vi ut på ängen och där stod en älgko tillsammans med sin unge! Mycket fint, och tyskarna måste väl ha varit helt uppe i varv! Haha.

Nu är det gjort! Min tandemflygning är bokad och klar! Den 9 augusti klockan 16.00 ska jag ut och flyga! Yey!

"Fan, jävla, helvetes, skit!"

Jag förstår inte riktigt varför man utsätter sig för att spela minigolf. Kan inte finnas något ställe där det finns lika mycket sura människor som går omkring och muttrar för sig själva och svänger med klubban.

Men ändå så ger man inte upp. Man går dit år ut och år in. Kanske för att man tror att det ska gå bättre denna gång? Vilket det oftast inte gör.

Nu tänkte jag komma med en sån där, men till slut går det. I en hel jävla vecka nästan har jag gått runt och trott att jag slog pappa i minigolf för första gången. Jag trodde att jag var Tiger Woods i hans bästa dagar. Men så sätter man sig för att kontrollräkna en sista gång. Och vad upptäcker man? Att vi hade samma poäng. Snacka om att gräva ett hål till någon annan och ramla ner själv. Inte kul.

Tillbaka

Kom egentligen hem i söndags kväll, men var lite för trött för att skriva. Och igår hade jag ingen lust. Ja, att bo med mamma, pappa och bror i en stuga i 1 och en halv vecka var en sådär idé. Visserligen var det trevligt ibland. Men varför blir det alltid dåligt väder när jag ska någonstans? Herregud, hade typ en riktig soldag. EN. Tack. Men nu är jag hemma i Södertälje och är mer irriterad än någonsin över att mamma och pappa har semester i 3 veckor till.

Direkt nät man kom hem kom ångesten tillbaka också. Jag har fortfarande inget jobb. Hade fått ett mail där det stod att "vi hör av oss senast den 11 augusti om det blir aktuellt med en intervju". Det är det närmsta jag är ett arbete just nu.

Har fortfarande inte svarat på mina antagningar från universiteten än. Har fått en massa "Välkommen-brev". Fick en sån himla lust att bara sticka iväg till Umeå nu. Men bara tanken på det gav mig samtidigt ännu mer ångest. Men är inne på att tacka ja till kursen på Stockholm Universitet. Det är möten en gång i veckan, kvällstid i typ 8-9 veckor. Låter ganska fint. Men har fått nått brev från CSN också, om jag vill ha bidrag/lån. Och jag fattar inte om jag är berättigad till skiten. Får fråga pappa sen.

Något positivt är i alla fall att jag har fått min lön från min insats som medlemsvärvare. Får typ 600 spänn, efter att de har tagit 300 i skatt. Tack. Men pengar är pengar.

Im going south

Imorgon lämnar jag Södertälje, Stockholm och östkusten och beger mig ner till mama, papa och bror i Mellbystrand. Kan som sagt lika gärna sitta där med min Harry som här.

Gud, vad jag älskar att tvätta!

Inleder starkt min tvättid med att tappa sköljmedelflaskan på golvet så att den spricket och det blir ett blått av över hela jävla golvet! Kul. Verkligen. Man brukar avsluta tvätttiden med att städa. Jag fick inleda den med detta. 8 minuter kvar. Sedan ska jag ner igen. Yes.

Två av tre

Igår var det Britneykonsert som stod på anslagstavlan över vad som ska uträttas. Köade från klockan 12 ungefär tills de släppte in vid halv 7. Var typ inga människor där då, lite konstigt. Men kul att vi, som inga större B-fans får plats 31-33 i kön. Fick även lite nya vänner i grabbarna från Gbg =)

Men Britney då. Herregud. Trots att jag inte kunde en låt typ, så var det värt 900 kr. Vilken jäkla show! Så mycket folk på scen hela tiden som gjorde sjuka saker. Och Britney. Vilken skönhet. Herregud. Man får säga vad man vill om henne, men hon kan sina grejer. Stod fett nära scenen med!Även jag som synskadad kunde se perfekt, var endast min brist på centimeter i längd som ställde till det ibland.

Absolut bästa var "Everytime". Den enda balladen som framfördes och den enda låt som framfördes live. Herregud vad jag rös - delvis för att detta var en av få låtar som jag faktiskt kunde sjunga med på.
Hit me baby one more time och Womanizer var inte heller att leka med.

Nu är det bara Spice Girls kvar, sedan tycker jag att jag har uppfyllt min kvot av artister som är coolt att se, efter min skala! Haha. (Robbie Williams har en egen lite mer seriös skala)

En plötslig taggning...

... Inför måndag kväll? Ja, det har nog infunnit sig tror jag.

Tullinge Pizzeria - mitt nya place.

Jag kommer in på pizzerian och ska beställa en pizza till min syster. Och vem kommer inte fram till disken, om inte samma kille som drivit totalt med mig på dagen när jag och F var där och åt lunch.


- Eeeh. Hej. En Espana, tack.
- Är du redan hungrig igen?
- Nej, denna är faktiskt inte till mig!
- Okej, jag förstår. Okej, en Espana till den söta tjejen här!

Fick en klubba sedan också. Alltid fint, brukar sakna att man aldrig får det längre! Dock så fanns det bara lakritssmak, men Sis uppskatta iaf!
Känner att jag får vänta med att gå dit igen, dels för plånbokens skull och dels för min egen.


Harry Potter

Om exakt en vecka och typ 8 timmar sitter jag i biosalongen och väntar på att Harry Potter och Halvblodsprinsen sätter igång. Eller så kanske den precis har startat? Jag hoppas den är bra och inte förstörd.



Och Max, du har läst vissa böckerna 3-4 ggr? Hörru, kom tillbaka när du är uppe i min klass.
Slår vad om att du inte är lika bra på spelen som jag och Ida heller.

Tips för restaurangbesök

Får du någon gång för dig att du ska gå ut på restaurang? Och äta dyr mat, som du egentligen skulle kunna tillaga hemma? Då krävs lite tips från coachen!

1. Om du är lite folkrädd, välj en plats där du inte syns. Längst in i en gång är dock inte bra, eftersom det betyder att du måste gå förbi en massa människor om du ska gå någonstans. Det bästa är helt enkelt att gå på ett ställe dit ingen annan går, så är det problemet överstökat.

2. Skulle någon bekant trots allt få syn på dig, trots att du har försökt gömma dig, och vill skapa konversation, tar du ett djuuupt andetag, vänder dig om och säger "Hej" i ett tonläge som är ett antal decibel över ditt vanliga.

3. Berätta med hög röst för hela restaurangen vad du tänker göra. "MAN KANSKE SKULLE TA SIG LITE SALLAD ÄNDÅ!"

4. Bekanta dig med servitörerna som arbetar där. Blir bättre stämning då.
"- VAR I HEL-vete...
- Vad är det du saknar?
 - Eeeh.. Ananasen.
 - Den är tyvärr slut.
 - Jaha.. det var synd."

Grannlandet

Kom hem igår kväll från grannlandet Åland. Ville inte riktigt åka hem, var så skönt att bara vara jag och Isabell. Visserligen var det ju lite andra människor där med.. men okej.

RESANS:

Arbetsinsats 1:
Denna går till Hammar-Tor. Har aldrig sett en människa arbeta så frenetiskt för att hamra på..ja vadå? Men han hamrade länge.

Arbetsinsats 2: Denna går till Jim som arbetade på Game Street vid basketkorgen. Tack Jim. Din närvaro förgyllde alla. Har aldrig sett något leverera bollar på det sättet. Vilken inlevelse!


Konversation:  - Vänta, Vänta, Vänta, Vänta, Vänta. Jag måste också få sova lite.
                             - Vad sysslar du med?
                             - Va? Haha, pratade jag i sömnen igen? Vad sa jag?
                             - "Vänta, Vänta, Vänta, Vänta. Jag måste också få sova lite"
                             - Ja, men blomman. Det är ingen annan som vattnar den.
                             - Va? Vad pratar du om nu?
                             - Jag vet inte, det var den blomman jag drömde om.
                             - Du kan nog vattna den blomman imorgon.
 
Konstaterande 1: Johan är Ålands mittpunkt.


Konstaterande 2:
Åland har bara plats för en mittpunkt.

Köp:
Varma chokladen med mycket grädde. 3,5 euro och ett jävla illamående. Hon i kassan får ta på sig denna. Var ju trots allt hon som "serverade" oss.

Gräset är grönare på andra sidan: Vid ingången till ena sidan av Game Street frågade de efter legitimation. Mitt leg låg hemma i lägenheten. Vi kom inte in. En vakt var förstående och sa att "Jag vet hur det känns". Det fick inte oss att komma in...eller? Jo, men på andra sidan gick det utmärkt att bara traska in utan legkontroll. Frågor på det?
                                                                 
Lokalsinne 1: Jag hittade från centrum till lägenheten. En resa på ca 500 meter. Men som jag gjorde det. Vilken känsla.

Lokalsinne 2: Jag på på båten. Gick ut från bagagerummet och skulle till vilorummet. Traskade iväg åt vänster. Gjorde en U-sväng och försökte låtsas om att allt var som vanligt. Issa upptäckte mig dock när jag vandra förbi bagageutrymmet igen.

Presentation: - Det här är min syster Isabell.
                          - Ja, det är du som nygligen har förlovat dig.

Pygmé:
Jag sitter ner på knä i vattnet. En typ sjuårig tjej kommer mot mig och frågar: "Sitter du på knä eller...?" När, hörru du. Jag är si så där 50 cm lång. En överkropp på 45 cm och ben på 5. Herregud.

Namn: Algot, Alvar, Hjalmar och Ruben. Jag hoppas för deras skull att de kommer att se bra ut. Det behövs.

Fundering: Alldeles för många. Blev ett antal " Det tål att tänkas på"

Dumhuvud: Issa stöter på sin gamla bekantskap Emil och de hälsar lite. En äldre man kommer ut och säger något till Emil och nämner hans namn, vilket Issa ej uppfattar.
- Var det där Emil-Emil?
- Ja,hur sjutton kunde du veta det?
- Han sa ju det. Tror du att jag är dum i huvudet eller?
Vad ville jag komma med detta?

Ångest:
Faktiskt vinner ej varken Issa eller jag denna. Utan den vinner S. Blev ju deprimerad bara av att läsa.. Herregud.

Fotograf: Isabell fick äran att fotografera en äldre trio på båten med deras nya kamera. Och som hon gjorde det. Trots att bilderna blev för ljusa först, men sen blev det otroligt.

Vilja: Om alla i världen skulle ha lika stor vilja som 5000 meters löparen som sprang hela sista varvet på egen hand efter alla andra gått i mål, skulle vi leva i en mkt bättre värld.

Kärlekspar: Väldigt svårt. Står mellan Paulus&Johan, Sara&Paulus eller Malin&Issa. Vi hade ju alla våra moments. Haha.

Citat 1: "Jag slickar katten!"

Citat 2: "Kommer du inte förbi? Jag som trodde jag var så smal"

Cítat 3 (återkomst): "We´ll jump that."

Citat 4: "Jag skulle nog betrakta honom som bekant"

Citat 5: "Jag fick ju inga bollar att jobba med! Eller det kom ju några..."

Citat 6: "Jag kommer ut med dem" (Kassörskan om våra varma choklader). Kan ju diskutera vad komma ut betyder...

Isabell, jag hoppas detta räcker. Och att jag fick med allt. Titta lite extra noga på min "Frågor på det?" Va, helt okej?


RSS 2.0