En riktig stjärna

Min ledstjärna Nour El-Refai berättade precis att hon har slutat sola på somrarna, hon har accepterat att hon är vit. Jättevit. Det kanske är något man ska ta fasta på? Visserligen blir jag röd... Men den röda färgen som jag kläs i är ju inte särskilt sexig.


Hur mycket tid spenderar du sittandes på toaletten?

Anna och jag tycker det är viktigt med forskning.


När kylan tittar in...

... Är det bra att ha vänner som värmer! Hade en Superkul kväll igår, med vissa inslag som kan glömmas. Dansen? Att stå på händerna på dansgolvet? Jaja. Det bjuder vi på.


När man vinner över telefonförsäljaren.

Jag startade dagen med att kolla på Våra bästa år, så som jag gör så ofta jag kan. Också ringer det från ett okänt nummer. Jag brukar inte svara då, men nu får jag för mig titt som tätt att det ska ringa från någon praktikplats.
Jag: Hej, det är Malin.
I luren: Hej! Jag ringer från Tele2 här. Var det Malin?
Jag: Jaa...
Försäljare: Jo, Malin det är så att vi har lanserat ett nytt internetabonnemang i Umeå. Vad har du för internet idag?
Jag: T3...
Försäljare: Hur snabbt går det?
Jag: 100...tror jag.
Försäljare: 100 mb/h, aa. Är det så att du tar hand om detta?
Jag: Ja...
Försäljare: Ja, men Malin. Hur mycket betalar du i månaden för ditt internet?
Jag: 192 kr...
Försäljare: Jaa...Det var ju bra... Men då ska jag inte störa dig något mer, Malin. Ha en bra dag.

När det skaver i kanten

Haft en mysig helg tillsammans med mor och far. Något som dock har varit mindre mysigt är en förbannad förkylning. Har haft snor i hela det inre systemet och mina ögon har gjort ont. Är på bättringsvägen dock känns det som! Det största problemet har dock varit ett skavsår. Vanliga människor brukar få skavsår på hälarna. Jag fick ett skavsår där man inte vill ha skavsår (om man nu vill ha det någonstans?). I torsdags hade jag på mig ett par trosor, precis som vanligt. Dessa trosor valde dock att som röra på sig, vilket som ledde till att huden flåddes bort. I tre dagar har jag nu gått runt och haft jävligt ont. Spelar ingen roll vad jag sätter på mig, det skaver ändå! Har idag antagit en läkande process. Vad det innebär kan ni ju tänka på själva. Jag hoppas att detta i alla fall ska leda till att jag slipper gå som att jag har bajsat på mig imorgon...

Vad var det som hände?

Cirka ett dygn har gått nu, och jag har fortfarande inte förstått vad som hände. Jag satte på kanal5 lagom till klockan 20.00. Inleddes fint med att det blev tillfälligt avbrott mitt under intervjun med Zlatan. Jag tänkte inte nog med att Ekwall missar sitt jobb, det går åt helvete också. Problemen fortsatte med bilden och även för de svenska herrarna. Ett par minuter av matchen går och Klose gör det där lilla rycket i straffområdet som varje tränare drömmer om att få se sina spelare göra. 1-0 till Tyskland. Ett par minuter till går. Klose gör 2-0.  Mertesacker gör 3-0. Och Özil punkterar halvleken med att göra 4-0. Vad hade svenskarna gjort? Bland annat försökte Safari dribbla förbi Özil. I snigelfart. Isaksson testade om det gick att skjuta bollen rakt genom Klose. Det gick inte. 4-0. Det kändes plötsligt som att Irland kanske hade gjort det ganska bra med att förlora med 6-1?
 
Andra halvlek startar. Källström och Kacan kommer in istället för Wernblom och Holmén. Jag och Issa fortsätter vårt samtal, matchen behövdes genomlidas tillsammans med någon. Också gör Zlatan 4-1. Kul, tänkte jag, men inte mer. Fint att han tar upp bollen och springer mot halvplan. Men Tyskland kunde ju fortfarande göra ett antal mål. Lustig krånglar in en boll, eller ja, Neuer krånglade in den ganska bra på egen hand. Jag tänkte, nu händer något här. Elmander gör 4-3. VAD ÄR DET SOM HÄNDER? Sana missar öppet mål och vi vill döda killen. Det var ju så nära. Men så händer det. Elm trycker in 4-4. Vi tog igen ett 4-0 underläge mot Tyskland på Olympiastadion i Berlin. Samma Tyskland som totalt spelat ut Sverige i första halvlek.
 
Total glädje. Svetten rann. Ögonen tårades.Lite lätt heshet i halsen. Går det att säga att fotboll är tråkigt efter detta?

It´s not fair

Jag har lite ångest. Av olika anledningar. Den första beror på vädret. Vad är det för skit? Jag vet att det inte hjälper att gnälla på det, det blir inte bättre. Men ändå, i detta fria land är det okej att gnälla och då gör jag det.
 
Det andra ångestmomentet är praktikplatsen. Kan den inte bara ramla ner från himmelen och finnas? Om jag hatar att ringa samtal så tror jag nog att jag hatar telefonsvarare ännu mer. Men har fått iväg ett par mail i alla fall, som förhoppningsvis kan leda till telefonsamtal.
 
Det tredje och sista ångestmomentet, (eller sista och sista, det finns ju alltid fler) handlar om cyklar. Ingrid (vila i frid) är stulen och jag behöver en ny cykel. Var inne i en cykelbutik idag och den billigaste cykeln kostar 3995 kr. Dyrt, sa jag. Min vän i butiken meddelade dock att man får vad man betalar för. Biltemacykeln till exempel ramlar sönder direkt. Trasiga cyklar har jag erfarenhet av. Men 4000 kr? Jag vandrade sedan in på Öppen Gemenskap, men vände efter cirka tre sekunder. Fick magont av cyklarna som står där. Man vet ju aldrig vad man får. Visst, Ingrid hade själ men hon gav mig även ont i min själ ibland. Så, vad gör jag? Jag tror att jag halvt har bestämt mig för cykeln för 3995 kr. För att övertala mig själv: jag cyklar dygnet runt, året runt. Ska man inte ha en bra cykel då? Det kommer att svida i plånboken ett tag, men får se det som en livsinvenstering likt hålslagaren jag köpte för över 300 kr.
 
Inte nog med det - de bygger om räcket i poolen på IKSU, så någon vattengympa bli det inte. Nepp. Indoor Walking istället. Inte lika kul, men vad gör man?

Umeå calling

Flygresan hit bjöd inte heller på någon komik. Det enda roliga som hände var att jag såg Andreas Weise på Arlanda.
Eftersom. Jg ändå väljer att ägna ett helt blogginlägg till detta tyckte jag förmodligen att det var ganska intressant iaf tragiskt nog...


När du är någon annanstans.

Tillbaka i Umeå efter ett par underbara dagar i Stockholm. Känns sådär att vara tillbaka, hade gärna stannat ett par dagar till. Men plikten kallar och även livet...

Lägger in en bild på min nya vän Texas även. Mitt gudbarn och barn till människorna i mitt andra hem. Ibland kan man även tro att det är mitt första.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/264953/images/2012/pic_5079cc5f9606ee2c0289768e.jpg" class="image">


När världen levererar.

Flög med SAS idag istället för norwegian. Vem kunde tro att det skulle bli en sådan rolig tillställning? Får tacka flygvärdinnan Patrick för detta.

"Ja. Vi är egentligen redo att starta, men vi väntar på en passagerare som har gått fel, det är sådant som kan hända ibland. Vi ska inte mobba henne, för det är en dam... Hon kommer här snart..."

Efter en stund kommer en asiatisk dam i femtio års åldern in. Ingen mobbar henne, men jag undrade i mitt stilla sinne hur i helvete man kunde gå fel på Umeå flygplats?

"Ja sådär, jag välkomnar er ombord på SAS star alliance, eller star aliens som en kollega råkade säga en gång. Så heter vi ju inte, men det var lite roligt."

Jag tyckte Patrick var mycket rolig, mina medpassagerare dvs män i fyrtio års åldern verkade inte vara på skratthumör, men det struntade både jag och Patrick i. Alla fick nog en trevlig resa ändå.


När Malin är lite sjuk.

Århundradets sämsta natt! Har vaknat hela tiden av olika åkommor; huvudet har velat sprängas, mina ögon har gjort ont, jag har haft kramper i benen och jag har frusit och svettats om vartannat. Ingen ordning alls. Kommer väl säkerligen få liggsår om jag ligger i den här förbannade sängen något mer, men att röra på sig för mycket känns som en för stor prestation just nu...


När Malin är nöjd.

Jag är jävligt nöjd med denna dag, inte för att det har hänt något vidare speciellt, utan mer för att jag vaknade upp imorse med världens ångest. Ungefär en sådan där gymnasietidsångets. Jag funderade på av det kunde bero på och kom fram till: Beep-testet. Det där förbannade testet som folk envisas med att man ska göra.Och jag hatar det. Blir som aldrig nöjd. Men jag genomförde det - med ett helt godkänt resultat måste jag säga. Ligger över en så kallad normaltränad iaf. Fint.
 
En annan sak som jag är nöjd med är ridningen - jag galopperade idag, och jag måste säga att det gick bra! Kände mig faktiskt inte sämre än de andra idag, vilket är stort för att vara mig.
 
Btw, Helena. Jag tror att du är inne och läser någon annans blogg. Jag har en header, och jag äger inga hundar. Kommentera om du lyckas hitta hit, lillskit.

För 31 år sedan...

Föddes Sveriges coolaste man; Zlatan Ibrahimovic. Detta firade jag med att äta pannkakstårta.


När Malin bäddar.

Undrar återigen om det verkligen finns någon människa på denna jord som kan få ner täcket i påslakanet utan att utföra ett mindre världskrigt som leder till svett och total irritation?

RSS 2.0